Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Pellea, SOLIDARĂ cu Ion Caramitru. Face un APEL către toţii actorii: "Nu este vorba doar de TNB!"
WhatsApp
Actorii se coalizează după ce directorul Teatrului Naţional, actorul Ion Caramitru, a solicitat o întrevedere cu ministrul Finanţelor şi cu Viorica Dăncilă, după ce majoritatea instituţiilor culturale care sunt subordonate Ministerului Culturii au fost nevoite să încheie contractele cu colaboratorii externi din cauza problemelor financiare. Actriţa Oana Pellea deja a anunţat public că îl susţine pe Ion Caramitru.

Într-o interveţie la B1 TV, Ion Caramitru a precizat că la TNB zeci de contracte de colaborare, majoritatea posturi de tehncicieni, vor înceta cu data de 1 iulie, deoarece nu mai sunt fonduri pentru continuarea acestora, fiind vorba despre contracte de colaborare încheiate în urma recrutării de către agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi pentru care instituţia era obligată să plătească în plus 19% TVA plus un comision de 5% către agenţie.

 

Solidaritate în rândul actorilor

 

Caramitru a cerut, astfel, o întrevedere urgentă cu Eugen Teodorovici şi cu premierul Viorica Dăncilă pe această temă.

Oana Pellea face apel şi către alte personalităţi din lumea artistică să se alăture iniţiativei.

"SUSTIN DEMERSUL DOMNULUI ION CARAMITRU !
Mai sustine cineva? Un director de teatru... ceva... din Bucuresti, din tara? Actori, regizori, scenografi, angajati, colaboratori, independenti, neindependenti...corp tehnic? Forte politice din opozitie care sa impiedice aceasta crima, sa ia atitudine pentru aparrea Culturii...?
Ce LINISTE se facu...! 
Nu este vorba doar de TNB! Este vorba despre toate teatrele...despre intreaga zona culturala ce este pusa pe butuci", a scris Oana Pellea, pe pagina sa de Facebook.

Şi fiul actorului Iona Caramitru, Andrei, a scris un mesaj de susţinere pe Facebook, pentru demersul tatălui său:

"Teatrele încep sa fiarbă. Cum ăștia din PSD nu prea au minte - le spun eu ceva. De fiecare data când actorii și oamenii de cultura s-au coalizat a fost prăpăd pentru cei de la putere. Pentru ca au o forța de convingere enorma. Nu uitați ce s-a întâmplat la #fărăpenali. Si la campania de ieșire la vot. Și au fost doar câțiva atunci. Dacă se pun toți împreuna devine fffff interesant", a scris Andrei Caramitru, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel