Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O tânără româncă a murit în brațele tatălui ei, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. El a intervenit la accident: „Doamne, cred că e fata mea!”
WhatsApp
Soarta a fost extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Duminică seară, când era de serviciu în echipajul de descarcerare, militarul a intervenit la un accident unde victimă era chiar fata lui de 15 ani.  

Deși colegii au reușit să o scoată din mașina, iar adolescenta a fost resuscitată chiar și de tatăl ei, rănile au fost mult prea grave. La volan era iubitul fetei, un tânăr de 18 ani.

Caporalul Romeo Baciu era de serviciu la substația ISU din Padina - Buzău când în dispecerat a venit apelul care anunța accidentul.

Pe Drumul Național 2C, o mașină se răsturnase în afara șoselei și - el, împreună cu echipajul de descarcerare, au fost trimiși ca să intervină.

 

„Doamne, cred că e fata mea!”

 

Când militarii au ajuns la locul tragediei, caporalul Romeo Baciu și-a recunoscut fiica printre victime.

„Când l-a anunțat a zis: „Doamne, cred că e fata mea” și când s-a dus acolo, chiar fata lui era”, spune Dumitra Turtoi, martor, la Știrile PRO TV.

Ștefania - fiica de 16 ani a caporalului Romeo Baciu - era în mașina distrusă împreună cu un prieten, un băiat de 18 ani care obținuse de câteva săptămâni permisul de conducere. Fata abia mai respira.

„S-a extras o persoană de sex feminin necooperantă și inconștientă ce a fost preluată și transportată către unitatea de primiri urgențe din județ”, spune Vlăduț Pârvu, ISU Buzău, conform sursei citate.

Până să ajungă la spital, inima Ștefaniei a cedat și - spun martorii - tatăl ei a încercat să o salveze.

„Păcat că nu a putut să o salveze, fiind chiar el salvatorul”, a spus un prieten de familie.

 

Copila s-a născut la 3 ani după explozia de la Mihăilești

 

Caporalul Romeo Baciu era divorțat și își creștea singur fiica de 15 ani. Copila s-a născut la 3 ani după explozia de la Mihăilești din care tatăl ei a scăpat cu viață. Bărbatul era soldat când a fost trimis să intervină. 18 oameni și-au pierdut atunci viața și 13 au fost grav răniți.

„Momentul supraviețuirii mele a fost că am fost aplecat și nu am fost în picioare”, spunea Romeo Baciu în 2013.

 

„Plâng încontinuu și cu toții și-ar fi dorit să o mai vadă măcar o dată”

 

Ștefania era elevă în clasa a VIII-a. La școală, colegii i-au făcut un altar, la fel ca și la locul accidentului.

„Ștefania era un elev cuminte, o elevă cuminte, era de fiecare dată implicată, se implica în activități, prietenoasă, colegii se puteau baza întotdeauna pe ea”, spune Alina Palcău, diriginte.

„Cu greu le-a venit să creadă ceea ce s-a întâmplat, plâng încontinuu și cu toții și-ar fi dorit să o mai vadă măcar o dată”, a precizat Răzvan Oprea, director Școala nr. 2 Padina.

Băiatul care conducea mașina în care se afla Ștefania a scăpat fără răni grave din accident. Urmează să fie audiat de polițiștii care îl cercetează pentru ucidere din culpă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel