Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O tânără care trăiește din furt din buzunare la Milano se plânge că lumea nu prea mai are bani: "Făceam și 1.000 de euro pe zi"
WhatsApp
O femeie care trăiește din furtul din buzunarele călătorilor care merg cu metroul în Milano a vorbit despre câștigurile pe care le obține în fiecare zi.  
Femeia susține că trăiește din furturi de la 13 ani (Sursa foto: Corriere della Sera)

Publicația italiană Corriere della Sera publică povestea unei femei originare din Bosnia și Herțegovina, mamă a nouă copii, care fură de la pasagerii metroului din Milan. Femeia spune că uneori câștigă și 1.000 de euro pe zi, însă în același timp mărturisește că o încearcă "un sentiment de vinovăție".

Ana are 29 de ani și spune că familia ei - soțul și cei 9 copii - este acasă, în Bosnia.

"Toți sunt în Bosnia, unde m-am născut. Ultima naștere a fost în decembrie. Soțul meu, care nu lucrează, are grijă de ei. Sprijin familia, trimit banii acasă și sunt mulți. S-a întâmplat ca într-o zi să bag și 1.000 de euro în buzunar. A fost o excepție, pentru că până și 500 de euro sunt o avere acum că oamenii se plimbă cu puțini bani. Dar am răbdare. Muncesc șapte zile pe săptămână, de dimineața până seara”, a spus ea pentru sursa citată.

Cum acționează femeia

 

Ana povestește că locuiește în cartierul Niguarda din Milano, alături de mai mulți prieteni și câteva rude.

"Toți colegii mei se ocupă de furturi, dar prefer să acționez singură sau cel mult în perechi, pentru a nu atrage atenția. Uită-te la mulțime, câți oameni: le studiez chipurile, mișcările", spune ea.

Tânăra de 29 de ani a explicat și cum acționează. Ea stă lângă automatele de bilete, și după ce oamenii plătesc, se uită cu atenție unde își pun portofelul.

"Când decid să acționez, urmăresc cel mai vulnerabil subiect, adesea femei, îmi dau jos geaca și o port în jurul brațului, ascunzând mâna cu care voi scotoci în geanta ei. Dacă scot un smartphone, e bun și acela", spune tânăra.

Spune că a învățat să fure când avea doar 13 ani

 

Ana mai povestește că a învățat să fure de la mătușa ei când avea doar 13 ani, în metroul din Roma. Sora ei însă nu a dorit acest tip de viață și a devenit coafeză. Ana spune însă că pentru ea este prea târziu ca să poată să se apuce de altceva.

„Încă mă împart între Milano și capitală, unde avem o altă locuință. Călătoresc cu trenul, nu am permis de conducere sau viață socială. Soțul meu este foarte gelos. Îmi permit doar câteva cine la restaurant. Dar dacă m-aș putea întoarce, aș fugi și eu. Acum unde ma duc, cu nouă copii, eu care nu pot face nimic si care sunt semianalfabetă? Singurul lucru la care mă pricep este să fur. Uneori mă simt vinovată", le-a mai spus tânăra jurnaliștilor italieni.

 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel