Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O tânără a fost concediată după ce și-a luat concediu medical: „Sunt pierdută!”
WhatsApp
Incapacitatea temporară de muncă, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de concediu medical, este un drept fundamental al angajaților. Însă o tânără de 25 de ani, din Spania, care lucra într-un restaurant din februarie 2023, a fost concediată tocmai din acest motiv.
Tânără cu studii universitare, frustrată pe sistem: "Vorbesc trei limbi străine și nu găsesc de muncă. Mă simt umilită” / freepik.com

„Ieri mi-au dat concediu medical pentru două săptămâni”, a povestit Irae Maggot  pe contul său X (fosta Twitter). Cu toate acestea, compania la care lucra a sunat-o spunându-i că o concediază și că ar trebui să meargă pentru indemnizația de concediere: „E prima dată când sunt concediată și sunt pierdută. " 

Unii utilizatori au susținut-o pe tânără: „Cred că este o concediere abuzivă, raportează-o , fii curajoasă”. Tânăra de 25 de ani a răspuns că șeful ei i-a explicat: "Nerespectarea repetitivă a regulilor și performanță slabă". 

În februarie 2023, Irae Maggot s-a angajat la un restaurant, după cum a explicat ea, dar recent și-a luat un concediu medical de două săptămâni din cauza sănătății mintale. Tânăra a dezvăluit fanilor săi că nu a vrut să-și ia concediul medical, dar a cedat  din cauza „insistentelor medicului”. Apoi, 25 de ore mai târziu, șeful a informat-o despre concediere. 

 

Concedierea, un moment dificil atât pentru angajatori, cât și pentru angajați

 

În cele din urmă, tânăra a vorbit cu avocatul său: ”Am vorbit cu avocatul meu. Se pare că au făcut-o complet ilegal, însă mi-au plătit indemnizația corespunzătoare la final.  Aș putea să-l dau în judecată, pentru ca angajatorul meu să plătească”.

Concedierea reprezintă un moment dificil atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, marcând o schimbare semnificativă în viața profesională a acestora. În contextul unei economii în continuă evoluție și al unor provocări inerente pieței muncii, este important să explorăm impactul acestei experiențe și strategiile care pot atenua efectele negative ale concedierii.

Un aspect esențial al concedierii este impactul emoțional asupra angajaților. Adesea, aceștia resimt un amestec complex de emoții, precum șocul, furia, frustrarea și anxietatea. Sentimentele de insecuritate financiară și îngrijorarea cu privire la viitorul profesional pot afecta semnificativ bunăstarea psihologică a persoanei concediate. Este important ca angajatorii să înțeleagă aceste aspecte și să adopte măsuri pentru a asigura o despărțire cât mai umană și respectuoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel