Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O societate din Franța a trimis tone de deșeuri în România. Camionul nu a fost lăsat să intre în țară
WhatsApp
Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 11 tone de produse second-hand provenite din Franța.
O societate din Franța a trimis tone de deșeuri în România. Camionul nu a fost lăsat să intre în țară

Vineri, 10 noiembrie, în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din judeţul Maramureș.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

Bunurile transportate, în total 11.500 kilograme, nu au fost admise pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri. Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Articole vestimentare  contrafăcute, descoperite într-un ansamblu rutier 

 

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit, în urma efectuării unui control asupra unui ansamblu rutier care transporta diverse bunuri, peste 1.000 de articole vestimentare, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere, având ca destinație, Germania.

În data de 09.11.2023, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean bulgar, în vârstă de 43 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta diverse bunuri, pe ruta Bulgaria-Germania, conform documentelor prezentate. 

 Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, polițiștii au descoperit, în compartimentul de marfă, ambalate în cutii de carton, 1.039 articole vestimentare inscripționate cu denumirile unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, acestea având ca destinație, Germania.

Bunurile descoperite, în valoare totală estimată de 415.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

În prezent, faţă de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel