Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O școală din Constanța, gazda unei delegației europene, în cadrul proiectului Erasmus, dedicat sănătății
WhatsApp
Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanța a fost gazda întâlnirii din cadrul proiectului Erasmus+, intitulat „We are healthy - choose what we eat, choose how we act!".

Astfel, în perioada 19 - 23 septembrie 2022, patru elevi și trei profesori din Franța, alături de patru elevi și trei profesori din Turcia au participat la o serie de activități organizate de echipa Școlii Generale nr. 16.

După ce au făcut cunoștință cu profesorii și elevii constănțeni, delegațiile partenere au participat la cursurile de limba engleză, matematică, sport și disciplina opțională pentru a identifica elementele specifice sistemului educațional românesc.

Prima activitatea a fost un dans comun al elevilor din toate țările partenere, care astfel au învățat dansuri tradiționale din România, Turcia și Franța. „Dansul – cea mai frumoasă formă de a depune efort” a oferit posibilitatea copiilor constănțeni să-i inițieze pe parteneri în dansurile tradiționale românești, dar și în elemente de gastronomie locală.

Elevii și profesorii turci și francezi au vizitat Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, au acut parte de un tur cultural al centrului vechi al orașului. În plus, au desfășurat activități sportive pe plaja Modern.

 

Pe agenda vizitei, o excursie la Gura Portiței



La Gura Portiței, elevii francezi și turci au descoperit elementele unice ale spațiului geografic românesc și au desfășurat competiții sportive de fotbal și volei pe plajă. 

În ultimele două zile ale vizitei s-a desfășurat activitatea „Our health”, susținută de medicul școlar Elena Ionescu, urmată de o activitate de gătit, în cadrul căreia au fost promovate rețete tradiționale sănătoase.

 

2. -imagine fara descriere- (o-scoala-din-constanta--gazda-delegatiei-europene-din-cadrul-proiectului-erasmus-dedicat-sanatatii-1.JPG)

La spectacolul „Dance – the most attractive way to move!” au participat elevii din țările partenere, elevii și preșcolarii școlii, dar și alți invitați: Ansamblul Astras, elevii ucrainieni, găzduiți de Școala Gimnazială nr. 16, precum și reprezentanți ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Pe agenda vizitei elevilor și și profesorilor turci și francezi au mai fost incluse și alte activități out-door. Astfel, oaspeții au admirat  Complexui Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa și spectacolul delfinilor. La final, organizatorii au acordat certificate de participare tuturor celor implicați în proiectul Erasmus+, intitulat „We are healthy - choose what we eat, choose how we act!". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel