Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă i-a dus fiului ei, aflat în pușcărie, un desert special: Cel mai mic telefon din lume era ascuns într-o ciocolată
WhatsApp
Zanco Fly este denumirea celui mai mic telefon din lume. O româncă a făcut rost de el și l-a introdus într-o ciocolată pe care a dus-o fiului ei aflat în penitenciar.

Intrarea celui mai mic telefon din lume în Penitenciarul Aiud a avut loc printr-o metodă ingenioasă - ascuns într-o ciocolată. Zanco Fly, cu un display de doar 0,66 de inch, este un dispozitiv extrem de compact, reprezentând un obiect dorit în mod special de deținuți datorită dimensiunilor sale reduse și a funcțiilor discrete pe care le oferă. Telefonul are opțiuni de disimulare a vocii. Asta face ca vocea unui deținut să nu fie recunoscută în convorbiri. 

Cu o lățime de doar 23,5 mm și o lungime de 71,8 mm, telefonul poate fi ușor ascuns și transportat fără a atrage atenția. Este dotat cu un voice changer, un filtru care transformă vocea utilizatorului într-o variantă robotică, asigurând anonimatul utilizatorului. Această caracteristică se dovedește utilă într-un mediu precum închisoarea, unde confidențialitatea poate avea o importanță deosebită.

Cel mai mic telefon din lume a încăput...într-o ciocolată

 

Într-un caz recent de la Penitenciarul Aiud, o femeie a încercat să transmită acest telefon fiului ei, aflat în detenție pentru diverse infracțiuni comise atât în România, cât și în Portugalia. Telefonul a fost ingenios ascuns în interiorul unei ciocolate, iar tentativa de introducere a fost descoperită în timpul unui control efectuat de polițiști.

Femeia care a încercat să transmită telefonul a susținut că a primit o sacoșă de la o persoană necunoscută într-un mall și nu știa conținutul acesteia. Ea a fost de asemenea însoțită de soția fiului său. Ulterior, în momentul controlului, s-a descoperit că în sacoșă se afla un telefon mobil. Ancheta a concluzionat că femeia nu știa de prezența telefonului și dosarul a fost clasat.

Zanco Fly a devenit popular în închisori datorită dimensiunilor sale reduse și a caracteristicilor care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a comunica în mod discreționar. Cu toate acestea, în acest caz specific, telefonul a fost confiscat de către autorități, iar instanța a decis să îl confiște definitiv pe 28 noiembrie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel