Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Olanda condamnată pentru furt își cere iertare, judecătorul consideră scuzele drept o ”prostie”
WhatsApp
O tânără de doar 19 ani din România este condamnată la două luni de închisoare pentru furturi de parfumuri în valoare de 3.300 de euro.
Româncă condamnată la șase ani de închisoare: A păcălit un spaniol să îi ofere aproape un milion de euro / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O româncă de 19 ani a fost condamnată la două luni de închisoare de către judecătorul din Utrecht pentru furturi de parfumuri în valoare de 3.300 de euro din două magazine, Etos din Amersfoort și Hoogland. 

Incidentul s-a petrecut pe 8 iulie, când tânăra a fost prinsă având asupra sa o geantă special concepută pentru furturi, pe care susține că a găsit-o întâmplător. Această explicație a fost considerată de judecător drept "prostie completă", acesta menționând că astfel de infracțiuni sunt considerate "banditism mobil" și sunt pedepsite sever.

În timpul procesului, tânăra a recunoscut comiterea a două furturi și și-a cerut scuze, afirmând că este prima dată când ajunge în închisoare. Avocatul său a încercat să obțină indulgență, argumentând că românca este foarte tânără și are responsabilități familiale, inclusiv îngrijirea unui copil și a bunicului său.

Cu toate acestea, judecătorul a concluzionat că tânăra face parte dintr-o bandă organizată care vine în Olanda pentru a fura. Deși procurorul a prezentat dovezi pentru trei furturi, sentința a fost stabilită la două luni de închisoare, care trebuie executate imediat.

Anul acesta, judecătorii au dat o pedeapsă exemplară pentru o româncă prinsă furând cosmetice din zeci de magazine din Olanda: pentru fiecare furt, o lună de închisoare.

Femeia mai fusese prinsă o dată și condamnată la cinci săptămâni de închisoare, dar asta nu a împiedicat-o să "viziteze" nu mai puțin de 30 de filiale ale Kruidvat și două ale Trekpleister în 2022. Pentru această serie de furturi, ea a fost condamnată luni.A plecat la zeci de magazin Kruidvat cu geanta plină de obiecte 'gratis', dar apoi a fost prinsă în flagrant delict

Cu o geantă pregătită, ea a intrat în magazine și a luat cantități mari de articole de înfrumusețare. Fără să plătească. Se întâmpla peste tot în Olanda, uneori mai multe filiale într-o singură zi. Ea a lovit magazine precum Westervoort, Lunteren, Zevenaar, Nunspeet, Ermelo, Harderwijk, Geleen, Volendam și IJsselstein.

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel