Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă de 63 de ani din Italia, rămasă fară bani, a vrut să jefuiască un oficiu poștal: "Dați-mi toți banii sau..."
WhatsApp
O româncă de 63 de ani din Italia care a rămas fără bani a încercat să "scape" de situație jefuind un oficiu poștal, în care a intrat înarmată. 

Tentativa de jaf a avut loc la oficiul poștal din via Guala din Caluso. În fața unui ghișeu s-a prezentat o româncă de 63 de ani, rezidentă în Ivrea, cu fața acoperită de o mască Ffp2, cu un cuțit și două recipiente pline cu lichid inflamabil, amenințând, printr-un bilet, că va da foc la tot, dacă personalul nu îi dă banii.

"Dați-mi banii sau dau foc la tot!"

Această propoziție conține disperarea unei femei, DD, 63 de ani, de naționalitate română fără domiciliu stabil și oaspete la  Asociația Caritas din Ivrea(asociația oferă servicii de asistență socială-hrană, uneori adăpost).

Luni dimineață, femeia a fost arestată pentru tentativă de tâlhărie. Aceasta a fost arestată de carabinierii din Caluso în incinta oficiului poștal. În mână ținea încă un cuțit cu o lamă lungă de câțiva centimetri și în geantă avea două sticle pline cu lichid inflamabil. Substanța i-ar fi servit pentru îndeplinirea planul nebunesc, relatează La Stampa. 

Femeia a ajuns la mâna asociațiilor caritabile pentru că nu mai are bani

 

În interiorul oficiului poștal, se aflau oameni care stăteau la coadă în fața ghișeelor. Au fost momente de panică, dar un angajat a fost foarte curajos: acesta a înțeles situația și a început să o distragă pe femeie. Un gest care i-a permis directorului sucursalei să părăsească zona prin spatele biroului și să ducă alergând spre cazarma carabinierilor. Când au sosit militarii, femeia nu a a opus rezistență și a fost arestată. La secție, femeia de 63 de ani a mărturisit atunci, disperată, că are probleme cu banii și că nu-și poate plăti chiria. 

Caritas Italia are ca scop furnizarea de asistență socială și ajutor umanitar persoanelor vulnerabile, cum ar fi cei săraci, persoanele fără adăpost, migranții, refugiații și alte categorii defavorizate din Italia și din alte țări. Organizația desfășoară numeroase proiecte și inițiative pentru a combate sărăcia, foametea, lipsa de locuințe și alte probleme sociale cu care se confruntă comunitățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel