Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă a reușit o raritate într-un spital din Italia. A născut gemenele în mod natural: „Le mulțumesc foarte mult medicilor!”
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 33 de ani, a născut natural două fetițe gemene, la spitalul din Vizzolo Predabissi, regiunea Lombardia din Italia. Un asemenea eveniment nu a mai avut loc de trei ani la spitalul respectiv.
O româncă a reușit o raritate într-un spital din Italia. A născut gemenele în mod natural: „Le mulțumesc foarte mult medicilor!” FOTO: captură ilgiorno.it

Dorm liniștite, una lângă alta, în leagăn. Ginevra cântărește 2,69 kilograme, iar Gabriela, 2,77 kilograme. S-au născut marți, prima la 18.14, iar a doua 19 minute mai târziu. Două gemene care încă nu știu cât sunt de speciale, nu doar pentru mama Alina și tatăl Gabriel, ci și pentru întreg personalul de medici, asistente și obstetricieni de la spitalul Vizzolo Predabissi care le-au ajutat să vină pe lume. Pentru că ceea ce s-a întâmplat la punctul de naștere al Asst Melegnano Martesana, unde se înregistrează în medie șase sute de nașteri în fiecare an, este o raritate.

Nașterile de gemeni nu sunt de obicei frecvente. Ultima, explicată de conducerea structurii, a avut loc în urmă cu exact 12 luni: pe 3 august 2021. Dar particularitatea Gabrielei și Ginevrei constă în felul în care micuțele au văzut lumina: cu un travaliu care a durat trei ore și un procedeu total natural. Un fapt chiar neobișnuit, dacă te gândești că ultimul eveniment similar datează de acum trei ani.

Italia. După ani de luptă cu infertilitatea, o româncă a devenit mamă la 45 de ani

 

Cuplul este împreună de 10 ani și mai au o fiică în vârstă de 9 ani

 

„De multe ori unul dintre cei doi copii se află într-o poziție atipică și de aceea este indicat, pentru a nu pune în pericol sănătatea gemenilor și a mamei, să se nască cu cezariană”, spun medicii. Însă, pentru cele două micuțe nu a fost nevoie. „Au fost fiecare în punga sa amniotică, aranjate corect”. Și totul a decurs fără probleme, spre satisfacția echipei dublate pentru această naștere: doi medici, doi pediatri, doi obstetricieni. Și mai ales pentru părinți, Alina, o casnică de 33 de ani, de origine română care locuiește în San Giuliano, și Gabriel, zidar. Cuplul este împreună de 10 ani și mai au o fiică în vârstă de 9 ani, născută în aceeași secție.

Italia. Naștere cu peripeții: Un bebeluș român s-a grăbit să vină pe lume și s-a născut în parcarea spitalului

Acum sunt portretul fericirii. „Ne-am gândit o vreme la asta. După mult timp am vrut să-i dăm un frățior Adelinei și au sosit doi. A fost o surpriză minunată. La început nu am crezut, am reluat verificările pentru că am crezut că este o greșeală. În schimb, totul a fost adevărat: le-am așteptat și vineri eram pregătiți, ne-am gândit că se vor naște cu cezariană. Apoi s-au instalat singure și totul s-a petrecut natural. Trebuie să le mulțumesc foarte mult medicilor. Acasă este surioara lor care, din cauza regulilor de protecție împotriva Covid, nu a putut să le întâlnescă momentan și abia așteaptă să îmbrățișeze aceste două păpuși”, a spus mama.

Gemeni născuți în locuri diferite, de o mamă româncă: Unul în ambulanţă, altul la spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel