Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O regiune din Spania oferă 15.000 de euro tinerilor care aleg să se mute în localitățile depopulate. Care sunt condițiile
WhatsApp
O regiune din Spania a anunțat un stimulent de 15.000 de euro celor care lucrează de acasă și care aleg să se mute aici. 
Regiunea Extremadura caută nomazi digitali (Foto: Freepik)

Guvernul regional din Extremadura, Spania, a lansat o inițiativă ambițioasă pentru a atrage nomazi digitali și lucrători la distanță din industria tehnologică, oferind până la 15.000 de euro celor care se mută în zonă pentru cel puțin doi ani, informează publicația CNBC.

Acțiunea face parte dintr-un program mai amplu de repopulare a regiunii, cunoscut sub numele de "Live in Ambroz," care vizează Valea Ambroz din provincia Cáceres, o zonă afectată de scăderea constantă a populației și a serviciilor.

Extremadura, una dintre regiunile cu cea mai mică densitate a populației din Spania, a alocat două milioane de euro pentru a încuraja relocarea a 200 de nomazi digitali și lucrători la distanță. Potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional, granturile oferite vor acoperi costuri legate de locuințe, teren arabil și alte necesități care să faciliteze sosirea noilor rezidenți.

Cererile se depun online

 

Cererile pentru aceste granturi urmează să fie deschise în luna septembrie și vor putea fi depuse online. Pentru a beneficia de finanțare, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții: să nu fi locuit în Extremadura în ultimele șase luni, să fie rezidenți legali în Spania cu un număr de identitate străin, și să fie angajați în industria tehnologică, lucrând de la distanță.

Programul este deschis și cetățenilor din afara UE, precum cei din Statele Unite, cu condiția să dețină o viză de "nomad digital" emisă de Spania.

Femeile și tinerii sub 30 de ani care aleg să se stabilească într-o localitate cu mai puțin de 5.000 de locuitori vor primi o sumă de 10.000 de euro, cu posibilitatea de a obține un supliment de 5.000 de euro dacă rămân în regiune și după doi ani. Ceilalți beneficiari vor primi 4.000 de euro ca plată suplimentară pentru prelungirea șederii.

Rezultatele procesului de selecție vor fi comunicate în termen de trei luni de la depunerea cererii, iar după validarea acestora, beneficiarii trebuie să se înregistreze la o municipalitate din Extremadura pentru a obține un certificat de rezidență în termen de trei luni, urmând să solicite plata granturilor într-o lună de la obținerea certificatului.

Această inițiativă nu este singulară. Din ce în ce mai multe autorități locale din Italia oferă astfel de facilități tinerilor care aleg să se mute în zone depopulate.

Un astfel de exemplu ar fi orașul pitoresc din inima Sardiniei, numit Ollolai, care a făcut un pas îndrăzneț, lansând programul „Work from Ollolai”. Această inițiativă inovatoare invită tinerii profesioniști din toate colțurile lumii să se bucure de oportunitatea de a închiria o casă în oraș pentru doar 1 euro pe lună. În schimb, se așteaptă ca acești nomazi digitali să împărtășească o parte din cunoștințele și abilitățile lor cu comunitatea locală.

Citește aici continuarea.

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel