Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O reclamă la chipsuri din Italia a fost interzisă. Spotul publicitar a fost considerat ”penibil” și ”blasfemator”
WhatsApp
Reclama din Italia cu maicuțele care mănâncă chipsuri în loc de hostie a fost interzisă.   
Foto: Capturi de ecran/ Sursa: IG @trash_italiano

Spotul publicitar pentru chipsurile Amica Chips care a stârnit controverse și nemulțumire din partea unui număr considerabil de telespectatori a fost interzis, iar difuzarea acestuia a fost oprită. Reclama prezenta o scenă într-o mănăstire în care câteva călugărițe se îndreptau spre altar pentru a primi euharistia, însă în loc de hostie, primeau câte un chips. Această reprezentare a fost considerată ofensatoare pentru convingerile morale, civile și religioase ale publicului.

Decizia de a stopa difuzarea spotului a fost luată de Comitetul de Control al Institutului de autodisciplină publicitară (Iap), care a considerat că acesta contravine articolului 10 din Codul de Autodisciplină a Comunicării Comerciale, care prevede că "Comunicarea comercială nu trebuie să ofenseze convingerile morale, civile și religioase".

Potrivit comunicatului emis de Iap, spotul publicitar a fost întrerupt din considerente legate de deriziunea adusă sacramentului euharistiei prin paralelismul creat între chipsuri și hostie.

Spotul a fost caracterizat ca fiind ”penibil” și ”blasfemator”

 

Președintele Asociației Italiane a Ascultătorilor de Radio și Televiziune (Aiart), Giovanni Baggio, a caracterizat spotul ca fiind "penibil" și "blasfemator", exprimându-și dezaprobarea față de lipsa de respect și creativitate din partea celor care au realizat reclama.

În opinia sa, utilizarea simbolurilor religioase într-un context comercial este degradantă și demonstrează lipsa de pricepere în marketing, relatează Il Mattino. 

Decizia de a interzice spotul publicitar pentru chipsurile Amica Chips a fost motivată de necesitatea de a respecta convingerile și sensibilitățile publicului în ceea ce privește valorile morale și religioase, conform prevederilor legale și etice din domeniul publicității.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel