Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O cunoscută profesoară de limba română din Italia s-a stins din viață: „Ai făcut lumină peste tot pe unde ai trecut”
WhatsApp
Ambasada României în Italia a anunțat cu profund regret trecerea în neființă a profesoarei Vivianne Gherghel, cunoscută pentru devotamentul său în predarea Limbii, Culturii și Civilizației Românești. 
O profesoară cunoscută de limba română din Italia s-a stins din viață: „Ai făcut lumină peste tot pe unde ai trecut” / Foto: Facebook

„Ambasada României în Italia deplânge trecerea în neființă a profesoarei de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, Vivianne Gherghel. Dascăl remarcabil și persoană îndrăgită de numeroase generații de copii români care i-au fost elevi, Vivianne Gherghel și-a desfășurat activitatea în mai multe școli din regiunea Toscana, începând cu anul 2012.

În 2018 a fost decorată de Președintele României cu ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Ambasada României transmite condoleanțe familiei profesoarei Gherghel. Dumnezeu să o odihnească!”, a postat Ambasada României în Italia pe Facebook.

 

Zeci de persoane au lăsat mesaje emoționante

 

Această veste tristă a generat un val de reacții din partea comunității românești din Italia, dar și din partea celor care au cunoscut-o pe profesoara Vivianne Gherghel. Colegii și elevii săi au adus omagii aducătoare de lacrimi pe rețelele sociale, amintindu-și de devotamentul, pasiunea și profesionalismul de care a dat dovadă în timpul carierei sale de dascăl.

„Vivianne, draga mea, scumpa mea, ai făcut lumină peste tot pe unde ai trecut! Drumul tău să fie presărat cu Lumină, oriunde și oricând!”, a scris o persoană pe pagina sa de Facebook.

„Drum lin spre stele, draga mea cumnată! Dumnezeu să te odihnească”, mai scrie o rudă.

Vivianne Gherghel a fost apreciată nu doar pentru abilitățile sale pedagogice remarcabile, ci și pentru implicarea sa activă în promovarea culturii și tradițiilor românești în comunitatea din Italia. 

Decesul profesoarei Gherghel lasă un gol imens în comunitatea românească din Italia, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască și să învețe de la ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel