Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O populară firmă de livrări din Spania este acuzată că încalcă drepturile angajaților
WhatsApp
Glovo Spania este acuzată că încalcă drepturile angajaților.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Procuratura din Barcelona a lansat o anchetă asupra companiei Glovo, după ce a primit un raport de la Procuratura Generală a Statului, care semnalează presupuse încălcări ale drepturilor angajaților prin intermediul utilizării lucrătorilor independenți falși.

Conform unor surse judiciare citate de 20 Minutos, Inspectia Muncii a identificat sute de cazuri în care persoanele în cauză ar trebui să fie considerate angajați, dar lucrează în realitate ca lucrători independenți.

Reacția companiei 

 

Lucrătorii independenți sunt persoane care lucrează pe cont propriu și care nu sunt angajați în mod formal de către o companie. Acest lucru implică diferite consecințe în ceea ce privește drepturile și beneficiile angajaților.

Dacă Glovo utilizează lucrători independenți în loc de angajați, compania poate economisi costuri semnificative, deoarece nu ar fi obligată să ofere beneficiile și drepturile specifice angajaților, cum ar fi asigurările de sănătate, concediile plătite, contribuțiile la pensii, și alte beneficii sociale.

Raportul evidențiază că acțiunile de inspecție sugerează că Glovo ar putea fi acuzată de încălcarea Codului Penal, prin nerespectarea standardelor impuse pentru a recunoaște lucrătorii săi de livrare ca angajați. În ciuda acestor acuzații, reprezentanții companiei au afirmat că nu au primit nicio notificare oficială în acest sens și sunt dispuși să dialogueze cu autoritățile și organizațiile sociale.

"Reiterăm disponibilitatea noastră deplină de a menține un dialog deschis și constructiv cu autoritățile și reprezentanții comunității noastre", au declarat aceștia.

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel