După ce a primit procesul-verbal de la poliţie, femeia a depus plângere la Judecătoria Alba Iulia. Ea şi-a motivat apelul la 112 spunând că se temea de fraţii şi vecinii săi, care au ameninţat-o, "iar ea fiind singură şi bătrână nu a ştiut la cine să apeleze în acele momente.” Femeia a susţinut că nu a apelat 112 în mod abuziv şi nu a dorit să facă rău nimănui, "de aceea nu înţelege de ce a fost sancţionată cu amendă şi într-un cuantum atât de mare”.
Poliţia a solicitat respingerea plângerii şi a precizat că situaţia de fapt reţinută în procesul-verbal de contravenţie este rezultatul unor constatări personale ale unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. „Veridicitatea constatărilor personale ale agentului constatator nu poate fi pusă sub semnul întrebării în lipsa unor minime indicii că situaţia de fapt reţinută în procesul verbal nu ar corespunde realităţii. Aceste indicii trebuie furnizate şi dovedite de către petentă, care susţine netemeinicia procesului – verbal de contravenţie, neputându-se reduce la o simplă negare de plano a acestora. În caz contrar, ar fi lipsită de conţinut atât instituţia răspunderii contravenţionale, cât şi puterea organelor abilitate de lege de a acţiona în sensul respectării acesteia”, a afirmat reprezentantul IPJ Alba, informează ziarulunirea.ro
Judecătoria Alba Iulia a acceptat cele menţionate în procesul verbal dar a contestat amenda care ar trebui să fie proporţională cu gradul de pericol al faptei săvârşite. În acest context, amenda în cuantum de 1.500 de lei a fost înlocuită cu un avertisment, iar pensionara a fost informată cu privire la pericolul social al faptei săvârşite.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News