Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă tendință în Europa: dacă plătești cash la restaurant, patronii îți oferă o reducere
WhatsApp
Din ce în ce mai multe catering din Germania oferă reduceri la mâncare și băuturi celor care plătesc cu numerar.
O nouă tendință în Europa - dacă plătești cash la restaurant, patronii îți oferă o reducere.  Sursa foto: freepik.com

Părerile experților sunt împărțite în această problemă. După cum a raportat cotidianul FAZ, motivul reducerilor sunt taxele mari aplicate plăților cu cardul. În unele cazuri, costul poate fi redus cu până la cinci procente.

Costurile de plată cu cardul constau în achiziționarea sau închirierea de cititoare de carduri, taxe de servicii și comisioane de tranzacție. Cu toate acestea, reducerile aprobate sunt, de obicei mai mari, relatează revista Fenix​​​​.

„De multe ori proprietarii nu țin cont de faptul că deținerea de numerar costă”, subliniază Jürgen Moormann, profesor de management bancar la Școala de Finanțe și Management din Frankfurt.

Din punct de vedere juridic, această abordare nu este problematică în Germania. Dar este important ca este o reducere și nu un cost suplimentar pentru plata cu cardul. Asta nu ar fi permis în Germania. Prețul integral trebuie să fie afișat, mai întâi, pe lista de prețuri.

Cu toate acestea, unii critică această tendință. Președintele Uniunii Hotelierilor, Florian Kobler, subliniază că o reducere de numerar este un indiciu de fraudă.

„Reducerea de numerar este un semn foarte clar că există fraudă aici”, susține președintele Uniunii, Florian Köbler. El bănuiește că încasările în numerar nu sunt impozitate corect. Industria respinge această acuzație. Prin urmare, modificările anterioare aduse legii au efect.

Reducerea de numerar este uneori înregistrată chiar și în sistemele de casă. Câștigul monetar nu este impozitat corect. Cu toate acestea, industria respinge această acuzație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel