Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O medalie de aur și trei de argint, adjudecate de lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe
WhatsApp
Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii - una de aur şi trei de argint- la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.
O medalie de aur și trei de argint, adjudecate de lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe. Sursa foto - facebook/Sorin Cîmpeanu

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), Andrei Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie, judeţul Hunedoara) sunt elevii medaliaţi cu argint.

Aceeaşi sursă precizează că echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Vaslui - Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic - Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

"Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă', în această după-amiază, la revenirea din Croaţia", au transmis reprezentanţii ministerului.

La concursul din acest an au participat 52 de concurenţi din 12 ţări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. 

 

 

Elevi români, pe podiumul Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, cu o medalie de aur, una de argint și una de bronz 

 

G Ad:

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022 au obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a câștigat medalia de aur, Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – medalia de argint și Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – medalia de bronz.

„Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!! Palmaresul este remarcabil (o medalie de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz). Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestui rezultat: elevi, părinți și profesori coordonatori şi profesori din şcolile elevilor premiați! Felicitări profesorilor coordonatori Valentina Cojocaru, Roxana Preda (Universitatea din București) și Paul Helmer (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca)!”, a scris Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe pagina de socilaizare.

 

Elevii români, din nou pe podium, la Paris: România, locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

 

Elevii români s-au întors cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz de la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris. România a obținut locul al treilea în lume.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că olimpicii români au obţinut patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Medaliile de aur au fost obținute de Daniel Hanganu de la Colegiul Naţional Iaşi și Radu Andrei Brădăţeanu din Bucureşti, cea de argint de Mihai Bratu din Târgu Jiu şi cea de bronz de Darius Topai din Oradea, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

"Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iaşi, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfăşurată la Colegiul Naţional Iaşi sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. De peste un deceniu, pregătirea teoretică şi practică a elevilor care reprezintă România la competiţiile internaţionale de geografie se realizează la Iaşi. Lotul României obţine în acest an, în urma celor trei probe de concurs - proba teoretică, proba practică şi testul multimedia, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz", se precizează într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.

Conform documentului, Olimpiada Internaţională de Geografie (iGeo) este o competiţie anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani din întreaga lume.

La această ediţie au participat un număr de 209 tineri pasionaţi de geografie, din 54 de ţări. Ediţia 2023 va avea loc în Indonezia.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
02 oct 2022, 23:11
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
02 oct 2022, 23:11
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08