Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O jamaicană aflată în țara noastră, vorbește despre ”România reală”: ”Felul în care presa britanică îi descrie pe români este absolut dezgustător”
WhatsApp
O jamaicană aflată în vizită în România, demontează câteva stereotipuri despre români. ”Vreau să le arăt oamenilor cum este România, de fapt.”
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @teacher.melissahamilton

În câteva videoclipuri postate pe Tiktok, Melissa, o femeie de origine jamaicană, stabilită în România, vorbește despre frumusețile țării noastre și încearcă să le arate internauților cum este România ”reală”, nu cea pe care o prezintă presa străină. 

”Vino cu mine să îți arăt centrul Bucureștiului. În acest moment, mă aflu în Sectorul 1, zona are o arhitectură deosebită. În spatele meu se află Teatrul Odeon și o fântână frumoasă. Totul e superb în jurul meu. Vreau să le arăt oamenilor cum este România, de fapt. România reală, nu cea pe care o prezintă media britanică, ca fiind o țară săracă, cu o rată a criminalității ridicată. Chiar nu este așa! Lăsați-mă să vă arăt (n.r urmează o serie de imagini cu fântâni, restaurante cu servire afară, patiserii tradiționale românești,).” 

În Marea Britanie românii sunt catalogați într-un mod negativ, așa că eu vreau să vă arăt cum e aici. De-a lungul anilor, presa britanică i-a încadrat pe români într-o categorie urâtă. Oamenii cred că românii sunt săraci, dar chiar nu este cazul. Felul în care presa din Marea Britanie îi descrie pe cetățenii români este absolut dezgustător și deloc adevărat.”, povestește tânăra. 

Reacția românilor

 

”Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase adresate țării mele!” 

”Sunt foarte încântată să aud că îți place țara mea natală. A trebuit să plec din România acum 20 de ani din cauze financiare, dar este o țară superbă. Păcat că e condusă de oameni nepotriviți.” 

”România o țară cu rata criminalității ridicată? Niciodată! Dacă România e așa, ce să mai spunem despre faptul că Marea Britanie este în topul țărilor în care crimele comise cu cuțitul?”

”Ce crime? România e de 10 ori mai sigură decât Marea Britanie.” 

”Nu doar România e așa, sunt mai multe țări din Europa de Est care sunt frumoase!” 

”România e o țară frumoasă, dar sunt și locuri desprinse din ”Lumea a treia”. Mă bucur, totuși, că nu există crime.” 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel