Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul italian anunță noi bonusuri și beneficii pentru angajați
WhatsApp
Guvernul italian a lansat noi măsuri menite să sprijine angajații cu venituri mici și familiile cu copii în întreținere
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Guvernul condus de premierul Giorgia Meloni a anunțat, ieri, noi măsuri la locul de muncă, în cadrul unei întâlniri cu sindicatele desfășurată la Palazzo Chigi. Printre acestea se numără un bonus unic de 100 de euro pentru angajații cu venituri mici și cel puțin un copil în întreținere. Acest bonus va fi acordat în ianuarie 2025 și face parte dintr-un decret legislativ care va intra în vigoare imediat.

Premierul Meloni a subliniat că această măsură este parte a eforturilor guvernului de a proteja puterea de cumpărare a familiilor și a lucrătorilor, în special a celor mai expuși. Conform informațiilor furnizate de surse guvernamentale, beneficiarii bonusului vor fi angajații cu un venit sub 28.000 de euro pe an, care au și soț și cel puțin un copil în întreținere, sau familiile monoparentale cu un copil în întreținere.

Citește și: Belgia. Noi beneficii pentru angajații străini, începând cu 1 mai 

În plus, în cadrul aceluiași decret, guvernul va lansa reduceri de taxe pentru companiile care angajează, cu accent pe tineri și femei. Aceste reduceri vor include scutiri de taxe pentru noii angajați timp de doi ani de la momentul angajării. Premierul nu a clarificat cuantumul acestor scutiri, însă se vehiculează ipoteza unui 'superbonus' care poate ajunge până la 120% sau 130% din contribuții pentru angajatorii care încadrează persoane din anumite categorii.

În ceea ce privește politicile de coeziune, guvernul va introduce măsuri de sprijinire a recalificării lucrătorilor marilor companii aflate în criză și va încuraja demararea de noi afaceri, cu un accent distinct pe regiunile Centru-Nord și Sud, scrie Fanpage. 

Cu toate acestea, unele voci critice, precum secretarul confederal al CGIL Francesca Re David, au exprimat dezamăgire față de aceste măsuri, considerând că nu abordează problema fundamentală a salariilor și că nu sunt suficient de structurate pentru a aduce schimbări semnificative. Astfel, se preconizează că ziua de 1 Mai va fi una de mobilizare și luptă, conform declarațiilor sindicatelor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel