Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fetiță de 5 luni și bunica sa au dispărut în urma inundațiilor puternice din Italia. „Apa a smuls bebelușul din mâinile bunicului”
WhatsApp
O familie de turiști germani, care se afla în vacanță în Italia, a fost surprinsă de ploile torențiale de noaptea trecută, în urma cărora bunica și nepoțica de doar cinci luni au fost date dispărute.
O fetiță de 5 luni și bunica sa au dispărut în urma inundațiilor puternice din Italia. „Apa a smuls bebelușul din mâinile bunicului”

Montecatini Val di Cecina, o mică localitate pitorească din provincia Pisa, Italia este învăluită de neliniște și durere după ce un torent furios, umflat de ploile torențiale din ultimele ore, a provocat o tragedie care a zguduit întreaga comunitate.

O familie de turiști germani, care se afla în vacanță în localitatea Gabella, a fost surprinsă de furia naturii în noaptea de 24 septembrie 2024. Părinții și bunicul au fost salvați de echipele de intervenție, însă bunica și un bebeluș de doar cinci luni au fost dați dispăruți, conform presei străine.

 

Clipe de groază pentru turiștii din Italia

 

Totul s-a petrecut rapid, într-o zonă bogată în case de vacanță și agroturisme, la câțiva kilometri de Volterra. Torentul Sterza, umflat de ploile abundente, a mătura în calea sa locuința temporară a familiei. Când apa a început să inunde casa, familia a încercat să se salveze. Mama, tatăl și bunica au decis să se îndrepte către mașina parcată în fața cabanei, în speranța de a scăpa de dezastru. Însă, în haosul creat de apa care creștea rapid, bunica și copilul au fost târâți de torent, în timp ce părinții au reușit să se salveze agățându-se de plantele din apropiere.

Martorii povestesc momentele dramatice prin care au trecut supraviețuitorii.

„Bunicul a venit cu o lanternă, îi căuta disperat. Vorbea germană și era greu de înțeles, dar ne spunea că apa i-a smuls bebelușul din mâini.”, povestește un locuitor din zonă.

Deși inițial s-a crezut că familia s-a refugiat la etajele superioare ale casei, investigațiile ulterioare au arătat că cei patru au încercat să fugă cu mașina, dar au fost prinși de torent înainte de a reuși să plece. Relatările sunt, însă, incomplete, întrucât părinții sunt încă în stare de șoc. Mama, care a fost audiată la spital, nu a putut oferi detalii clare despre cele întâmplate.

 

Autoritățile locale, împreună cu echipe de salvatori și voluntari, continuă căutările 

 

Primarul din Montecatini Val di Cecina, Francesco Auriemma, a confirmat că aproximativ o sută de persoane sunt implicate în operațiunile de salvare, inclusiv pompieri, scafandri și echipe cu câini antrenați pentru detectarea persoanelor dispărute.

„Este o cursă contracronometru, fiecare minut contează”, a declarat primarul.

Tragedia a avut loc într-un context general de vreme severă în Toscana. Ploile torențiale au afectat grav mai multe localități din provinciile Pisa și Livorno. În ultimele 24 de ore, echipele de pompieri din zonă au fost implicate în numeroase intervenții, inclusiv pentru salvarea automobiliștilor prinși în inundații și evacuarea familiilor din casele inundate. În unele locuri, nivelul de precipitații a depășit 200 de mm într-o singură zi, o cantitate fără precedent pentru această regiune.

Oamenii speră și se roagă pentru o minune, dar furia naturii a lăsat o rană adâncă în inimile tuturor celor implicați.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel