Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie din Scoția s-a îmbogățit peste noapte, după ce a vândut o carte Harry Potter cu 64.000 de euro
WhatsApp
O scoțiană a făcut afacerea vieții: la sfârșitul anilor 1990 a cumpărat prima carte „Harry Potter”, iar acum a vândut aceeași carte cu 55.000 de lire sterline, sau aproximativ 64.000 de euro.
O femeie din Scoția s-a îmbogățit peste noapte, după ce a vândut cartea Harry Potter cu 64.000 de euro

Harry Potter și Piatra Filozofală, prima carte din seria de succes în șapte părți a lui JK Rowling, a fost publicată în 1997. Tânărul vrăjitor era încă un necunoscut la acea vreme. În prima ediție, au fost tipărite 200 de exemplare. Și atunci au fost vândute cu mare greutate.

O scoțiană, în vârstă de 58 de ani, care a ales să rămână anonimă, a cumpărat unul dintre acele exemplare din coșul de chilipiruri al unei librării din Wester Ross. Ea a recunoscut numele „Rowling” pentru că citise întâmplător un interviu cu  scriitoarea în ziarul The Scotsman. Cartea a costat-o ​​mai puțin de zece lire, echivalentul a aproximativ 12 euro.

 

„Este un rezultat grozav pentru o descoperire atât de grozavă”

 

Douăzeci și șase de ani mai târziu, situația este complet diferită. Harry Potter a devenit un fenomen la nivel mondial. Cărțile au fost traduse în 67 de limbi diferite și vândute de peste 600 de milioane de ori. Aceasta înseamnă că prima ediție a primei cărți a devenit acum un obiect special de colecție pentru care fanii sunt gata să plătească un pumn de bani.

Potrivit BBC, femeia în vârstă de 58 de ani a reușit recent să vândă cartea cu 55.000 de lire sterline, adică aproximativ 64.000 de euro. „Este un rezultat grozav pentru o descoperire atât de grozavă”, spune expertul în cărți Jim Spencer într-un interviu pentru BBC. „Aceasta a fost o primă ediție adevărată, care a fost foarte bine întreținută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel