Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie a căzut de la 30 de metri și a murit pe un munte din Italia. Este al doilea accident mortal în câteva zile pe același traseu
WhatsApp
O turistă de naționalitate britanică a murit după ce a plonjat aproape 30 de metri de pe un munte din Italia, unde se afla în drumeție cu soțul ei.  
O femeie a căzut de la 30 de metri și a murit pe un munte din Italia. Este al doilea accident mortal în câteva zile pe același traseu / Foto: Unsplash

Femeia în vârstă de 56 de ani și soțul ei făcuseră o drumeție în masivul Rosengarten din Dolomiți, în nordul Italiei, când și-a pierdut brusc echilibrul.

Rapoartele locale spun că a căzut de la o înălțime de 30 de metri. Cuplul se îndrepta spre refugiul Fronza Alle Coronelle pe traseul 542 (Via Ferrata Santner) pe 24 iulie. Victima nu a fost numită în rapoartele locale.

 

Este al doilea accident mortal în câteva zile pe același traseu

 

Se pare că este al doilea accident mortal în câteva zile pe același traseu, care este echipat cu frânghie fixă și trepte pentru a-i ajuta pe trecători.

Acest eveniment are loc la doar trei săptămâni după ce corpul unui alt turist britanic în vârstă de 56 de ani a fost găsit pe fundul unei stânci din Italia, după ce a fost dat dispărut timp de două zile.  

Gerard Christopher Turner se afla împreună cu familia sa în Lezzono, lacul Como, în apropiere de Alpi, în nordul Italiei, când a decis să facă o plimbare în munții din spatele satului în care era cazat împreună cu familia sa.

El a plecat în jurul orei 14:30 pe 30 iunie, mergând singur și lăsându-și familia la hotel, conform Daily Mail. 

Turner a dat un telefon soției sale câteva ore mai târziu, avertizând-o că va întârzia, potrivit Il Giorno.

Dar aceasta a fost ultima dată când ea avea să audă de la el, întrucât orele au trecut fără ca turistul să se întoarcă.

 

Trupul lui Turner a fost găsit într-o zonă inaccesibilă

 

O echipă de căutare formată din peste 50 de oameni a cercetat munții, inclusiv voluntari și tehnicieni ai Delegației XIX a Salvării Alpine, pompieri, Protecția Civilă și Carabinieri.

Aceștia căutau în zona Carvagnana, între Nesso și Pognana Lario, unde telefonul mobil al bărbatului fusese localizat ultima dată. Pompierii au adus și unități canine din Piemont pentru a ajuta la căutări.

În cele din urmă, poliția italiană a apelat la un elicopter pentru a folosi un termoscanner în încercarea de a-l localiza pe Turner, fără succes.

Abia atunci când pompierii au desfășurat drone în jurul zonei au localizat corpul lui Turner la baza unei stânci, într-o zonă inaccesibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel