Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O familie de români din Spania cere 4.000 de euro pentru a elibera apartamentul închiriat, deși nu a plătit chiria: O nouă victimă cade în plasa escrocilor
WhatsApp
O grupare de români, care acționează de mai mult timp în Lugo, comunitatea autonomă Galicia din Spania, face din nou victime în rândul proprietarilor care le oferă chirie. 
O familie de români din Spania cere 4.000 de euro pentru a elibera apartamentul închiriat, deși nu a plătit chiria: O nouă victimă cade în plasa escrocilor

Victima de acum este un bărbat din Lugo, Spania, care a închiriat în luna decembrie 2022 un apartament nou cu 350 de euro pe lună, iar de atunci a acumulat facturi neplătite. Chiriașii români îi cer proprietarului 4.000 de euro pentru a pleca din apartament.

Victima este nouă, dar modul de operare al înșelăciunii nu. Francisco Ojea, de la „Mi Casa no Es la Tuya” (n.r. - firmă al cărei obiect de muncă este recuperarea caselor si apartamentelor ocupate ilegal și rezolvarea problemelor cu chiriașii rău-platnici), asigură că escrocii fac parte dintr-o grupare românească care activează de mult timp în Lugo. Românii care închiriază și apoi nu mai plătesc sunt aceiași, spune el. Compania sa i-a scos afară din apartamentele de pe străzile Santo Grail sau Illas Canarias. 

Banda „caritabilă” de români din Spania. Operațiunea „Peregrin” a scos la iveală escrocheria: Îi intimidau și ascundeau banii în lenjeria intimă

 

Modul de operare al românilor când închiriază apartamente

 

2. -imagine fara descriere- (o-familie-de-romani-din-spania-cere-4-000-de-euro-pentru-a-elibera-apartamentul-inchiriat--desi-nu-a-platit-chiria-o-noua-victima-cade-in-plasa-escrocilor-2.jpg)

SURSA FOTO: captură elprogreso.es

El explică că aceștia acționează întotdeauna la fel. Prezintă contracte de muncă și fluturași de salariu false, pentru a-l convinge pe proprietar că au bani să plătească. La semnarea contractului ei plătesc garanția și prima lună de chirie, însă apoi nu mai plătesc nimic.

Francisco Ojea spune că proprietarul înșelat acum a făcut o eroare în plus față de ceilalți: nu a schimbat dreptul de proprietate asupra bonurilor pe numele românilor. Astfel, facturile care sunt pe numele victimei adaugă o cheltuială în plus de 1.800 de euro.

Apartamentul are două camere, dar în el locuiesc între șase și zece români și proprietarul se teme că, pe lângă faptul că îi lasă o gaură economică, îi vor distruge și locuința.

Gruparea de români, spune Ojea, este angajată și în alte afaceri ilegale în Lugo, inclusiv în operațiuni de cumpărare și vânzare de mașini.

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar dacă românii vor fi găsiți vinovați, vor ajunge în fața judecătorilor din Spania. 

„Ne-am întors în anii '90”. În Spania, proprietarii aleg chiriașii la „casting": „Înainte alegeai tu un apartament, acum el te alege pe tine” - FOTO

 

O familie de români a oferit la schimb pe apartament un bolid de lux

 

Amintim că la mijlocul lunii martie, o femeie din Lugo, Spania, și-a închiriat apartamentul unei familii de români, în speranța să mai câștige niște bani, dar și-a luat mare țeapă. Chiriașii nu au plătit chiria din noiembrie, anul trecut.

Se pare că această familie a semnat un contract legal cu proprietara și a plătit câteva luni, până când au încetat, în urmă cu cinci luni. „Au vrut să negocieze cu proprietara”, spune Ojea, „și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”.

Acest schimb ar fi fost posibil pentru ei, continuă el, deoarece una dintre afacerile în care sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de vehicule second-hand. 

Povestea unui român din Spania, plecat din țară de 22 de ani: Din cauza unei drame nu are acum nici măcar bani de mâncare

 

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel