Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O elevă româncă de liceu a rămas uimită de sistemul american de educație: „Este ca în filme"
WhatsApp
O elevă româncă aflată într-un schimb de experiență în Statele Unite ale Americii a arătat care sunt diferențele între România și America, într-o serie de postări pe TikTok, care au captat atenția internauților.
Foto: TikTok

În ultimul an de liceu, tânăra a trăit visul american și a experimentat pe propria piele viața de licean în SUA, exact ca în celebrele seriale de adolescenți.

Deși a petrecut aproape un an departe de familia ei, românca se declară tristă că trebuie să lase în urmă această perioadă memorabilă. „Iată lucrurile care m-au fascinat în State. Este ca în filme”, a scris ea. 

 

Relația specială dintre profesori și elevi

 

„Profesorii oferă prăjituri la fiecare ocazie pe care o au și lasă citate motivaționale copiilor ca să știe cât de mult îi apreciază. Celebrele dulapuri de cărți de pe holurile liceelor sunt reale și ele, iar profesorii își decorează clasele și fac concursuri de cea mai frumoasă clasă”, a scris ea.

De asemenea, a remarcat multitudinea de recuzite pentru spectacolele de liceu și faptul că farsele absolvenților sunt o tradiție reală, nu doar un clișeu de film. La fel cum sunt și festivitățile legate de regele și regina balului de absolvire, care se ridică la înălțimea filmelor din copilărie, mai adaugă tânăra.

Pe lângă acestea, românca a mai fost surprinsă de competițiile sportive care sunt luate foarte în serios și de jocurile organizate prin liceu. 

„50% din ore, teste și proiecte sunt pe calculator, cartierele de case chiar arată ca în filme, iar liceul are foarte multe lucruri de făcut pe lângă ore – multe cluburi și foarte multe resurse”, a continuat românca, subliniind și prezența celebrului autobuz școlar galben care o transporta zilnic la școală și înapoi.

 

2. Foto: TikT... (scoala-sua_12302800.png)

 

Mâncarea este mult mai diferită și mai multă

 

Un alt aspect care a fascinat-o a fost prezența omniprezentă a steagului american și obiceiul elevilor de a mânca pizza aproape în fiecare zi. Porțiile mari de mâncare de la restaurante și fastfood-uri și posibilitatea de a le reumple au fost o altă surpriză.

De asemenea, românca a mai descoperit că americanii au tot felul de dulciuri pe care românii nu le văd decât pe internet, iar magazinul Seven Eleven chiar este fascinant. Tot la categoria mâncare, fata a specificat și că în SUA sunt cei mai buni burgeri.

Tânăra a încheiat lista cu mențiunea despre terenurile de minigolf disponibile la orice oră și despre programul lejer al școlii, care nu implică teme. „O experiență de neuitat care m-a făcut să mă simt ca într-un film”, a concluzionat ea cu nostalgie.

 

3. Foto: TikT... (scoala-sua-2_95106300.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel