Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O companie și-a mutat sediul într-o zonă îndepărtată din munți pentru a-și forța angajații să demisioneze
WhatsApp
Trucurile la care apelează unele companii pentru a economisi indemnizația de concediere a angajaților au atins un nou nivel. Astfel, pentru a scăpa de angajații în vârstă și pentru a căuta angajați tineri, un om de afaceri chinez a mutat sediul firmei în munți.
O companie și-a mutat sediul într-o zonă îndepărtată din munți pentru a-și forța angajații să demisioneze

După cum a raportat presa locală chineză, o companie de publicitate cu sediul în orașul Xi'an, provincia chineză Shanxi, și-a mutat birourile într-o locație îndepărtată din munți și apoi și-a forțat angajații să meargă acolo zilnic. 

Una dintre victime a  povestit presei că firma și-a anunțat angajații că vor merge într-o nouă locație din Munții Qinling, ceea ce a necesitat o deplasare de două ore spre sediu și alte două ore înapoi spre casă, fără nicio modalitate de a călători repede și ieftin.

„Colegii mei fără automobile personale au fost nevoiți să se bazeze pe un autobuz care circula la fiecare trei ore și apoi să meargă încă trei kilometri pe trasee montane pentru a ajunge la birou”, a spus Chang, adăugând că o călătorie cu taxiul de la cea mai apropiată cale ferată costă aproximativ 60 de yuani (aproximativ 8 euro) iar firma a refuzat să acopere costurile.

 

Forțați de împrejurări, 14 din cei 20 de angajați ai agenției au renunțat la job

 

Noile „birouri”, unde angajaților li s-a spus că vor petrece aproximativ un an, nu doar că erau departe, dar nici nu aveau servicii, așa că angajații care doreau să folosească toaleta trebuiau să meargă în cel mai apropiat oraș. În plus, în zona sunt multe animale sălbatice, potrivit fostului angajat.

Astfel, 14 din cei 20 de angajați ai agenției au renunțat la locul de muncă, pentru a descoperi la scurt timp după aceea că firma și-a mutat sediul înapoi în oraș și a publicat o ofertă de muncă pentru a recruta noi angajați.

Când vestea a devenit virală, agenția de publicitate și-a amenințat  foștii angajați cu judecata pentru defăimarea reputației companiei.

"Chiria din Cartierul Central de Afaceri era mare, iar noul birou era în curs de renovare. Operam o casă de familie, așa că ne-am mutat acolo temporar pentru o săptămână", a declarat un reprezentant al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel