Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O chelneriţă a salvat un copil abuzat de părinți. Cum a reușit să comunice cu el în fața agresorilor: „Au fost torturi continue”
WhatsApp
O chelneriţă a unui local din Orlando (Florida) a salvat probabil viaţa unui copil de 11 ani, victimă a abuzurilor şi torturilor părinţilor săi: aşezat la masă cu familia, ea a reuşit să afle prin mesaje secrete că băiatul are nevoie de ajutor.

Faptele au avut loc la 1 ianuarie la restaurantul Mrs. Potato, când doi adulţi şi doi minori s-au aşezat la o masă iar chelneriţa Flavine Carvalho, care le-a luat comanda, a observat că băiatul prezenta mai multe contuzii şi vânătăi pe braţe şi pe faţă, relatează Agerpres.

După ce a observat că tatăl nu comandă nimic pentru băiat, iar acesta stătea speriat cu capul plecat, i-a scris pe un bileţel “DO YOU NEED HELP? OK” (Ai nevoie de ajutor? OK) pe care i l-a arătat copilului, fără să fie văzută de tatăl acestuia.

Băiatul a negat prima oară, probabil speriat, dar a continuat să o privească fix pe femeie. Chelneriţa i-a scris din nou un mesaj pe un alt bileţel, iar de data aceasta băiatul i-a răspuns afirmativ cu capul, potrivit postului News 6.

Este ceea ce a povestit precipitat femeia la apelul de urgenţă 911, într-o scurtă convorbire cu poliţia, care a decis să trimită un echipaj la faţa locului.

 

 

„Abuzuri este puţin zis, a fost o adevărată tortură”

 

La interogatoriul cu agenţii de poliţie din Orlando, băiatul a relatat incidente de maltratare şi de tortură aplicate de părinţii săi. Aceştia îl legau cu curele de picioare şi de gât şi îl ţineau atârnat cu capul în jos de pragul uşii. De multe ori era imobilizat cu cătuşe şi lovit cu mătura pe o platformă rotativă.

Părinţii minorului, Timothy Wilson şi Kristen Swann, au fost arestaţi şi acuzaţi de abuzuri grave şi de neglijenţă faţă de minori.

„A spune abuzuri este puţin zis, a fost o adevărată tortură ceea ce a suportat acest copil”, a declarat agentul Erin Lawler, care a precizat că băiatul prezenta hematoame în diferite etape, ceea ce înseamnă că nu a fost vorba de un incident izolat. “Au fost abuzuri şi torturi continue”, a subliniat el.

Poliţia din Orlando a lăudat curajul chelneriţei Carvalho şi grija arătată faţă de un copil pe care nu îl cunoştea. “Suntem mândri că o persoană ca ea trăieşte şi munceşte în comunitatea noastră”, au spus agenţii.

Autorităţile au informat că cei doi copii au fost retraşi din custodia părinţilor şi că acum “se simt bine şi sunt foarte fericiţi”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel