Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O badantă româncă îl acuză pe fiul bătrânilor pe care îi îngrijea de hărțuire: "M-a pipăit și a încercat să mă sărute"
WhatsApp
O îngrijitoare de origine română, angajată pentru a se ocupa de doi vârstnici îl acuză pe fiul lor de agresiune sexuală, după aproape zece ani.
O badantă româncă îl acuză pe fiul bătrânilor pe care îi îngrijea de hărțuire: "M-a pipăit și a încercat să mă sărute" / Foto: Unsplash

Procesul unui pensionar italian în vârstă de 70 de ani, fost șofer de camion, acuzat de agresiune sexuală, a intrat în faza decisivă. Acesta este acuzat de hărțuirea unei îngrijitoare de origine română, angajată pentru a se ocupa de părinții săi vârstnici. Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproape zece ani, însă abia acum s-a ajuns în fața instanței pentru a soluționa cazul.

Conform declarațiilor victimei, o femeie în vârstă de 60 de ani, acuzațiile sunt grave.

„De fiecare dată când venea în vizită la părinții săi, mă hărțuia. În două ocazii distincte, și-a pus mâinile pe mine, încercând chiar să mă sărute. Prima dată a fost pe 14 decembrie 2014, iar a doua pe 26 ianuarie 2015”, a mărturisit îngrijitoarea în fața instanței, conform presei străine.

Ea a adăugat că, pe lângă aceste incidente, bărbatul a manifestat un comportament nepotrivit și față de un alt îngrijitor român, care o înlocuia ocazional.

„Se lovea și de compatriotul meu, care era înlocuitorul meu, manifestând un comportament similar și față de el,” a afirmat ea.

 

Apărarea susține că acuzatul nu se afla în oraș la data incidentului

 

Procurorii susțin că inculpatul ar fi considerat că îngrijitoarea nu doar că trebuie să aibă grijă de părinții săi, dar și de el, supunându-se cerințelor sale, chiar dacă acestea ar fi implicat atingeri și avansuri de natură sexuală. Femeia a depus plângere la poliție în urma ultimului incident, iar cazul a fost investigat de-a lungul anilor, ajungând în prezent la proces.

În apărarea sa, bărbatul, prin intermediul avocatului său, Giuseppe Picchiarelli, neagă toate acuzațiile.

„Clientul meu nu se afla nici măcar în oraș în ziua în care este acuzat că ar fi comis aceste fapte. La data de 26 ianuarie 2015, el se afla într-o călătorie de serviciu la Greve in Chianti, iar acest lucru poate fi dovedit cu acte”, a subliniat avocatul în fața instanței. Picchiarelli a adăugat că există martori care pot susține această versiune și care vor depune mărturie în apărarea inculpatului.

 

Procesul continuă cu martorii cheie și dovezi contradictorii

 

Procesul a atras atenția presei locale, având în vedere gravitatea acuzațiilor și faptul că el implică un pensionar de vârstă înaintată, într-un context familial delicat. Potrivit anchetei, îngrijitoarea a lucrat pentru părinții bărbatului timp de mai mulți ani și, deși majoritatea timpului petrecut cu aceștia a fost lipsit de incidente, tensiunile au început să apară în momentul în care fiul acestora a început să fie tot mai prezent în casa familiei. Acolo, el ar fi început să facă avansuri necorespunzătoare, culminând cu cele două incidente raportate.

Presupusa victimă a cerut instanței să facă dreptate, explicând cum aceste incidente au afectat-o profund din punct de vedere emoțional și psihologic. De asemenea, ea a afirmat că a trăit în frică pe tot parcursul colaborării sale cu familia respectivă, mai ales în prezența fiului.

Procesul continuă, iar următoarele audieri sunt programate să aibă loc în săptămânile viitoare. Avocatul apărării intenționează să aducă dovezi care să susțină nevinovăția clientului său, inclusiv declarații de la martori care ar putea contrazice mărturiile îngrijitoarei. De cealaltă parte, acuzarea se bazează pe mărturiile îngrijitoarei și pe detalii legate de comportamentul bărbatului față de alți membri ai personalului de îngrijire, sugerând că ar exista un tipar de comportament inadecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel