Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Nu au fost descinderi DIICOT la Senat”. Secretarul general: „În septembrie ni s-au solicitat copiile unor adeverințe de venit”
WhatsApp
Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a infirmat, miercuri, într-o declaraţie, prezenţa în instituţie a unor procurori DIICOT, precizând însă că forul legislativ a predat, la solicitarea IPJ Prahova, copiile unor adeverinţe de venit pentru opt consilieri şi consilieri parlamentari, pentru un dosar de urmărire penală in rem cu fapte din 2015.

„Dacă aveţi informaţii că au fost descinderi DIICOT la Senatul României, nu vă confirm acest lucru nicidecum. Vă confirm însă, primirea la Senat, în data de 23 septembrie, a unei ordonanţe de predare a unor documente din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ordonanţă la care noi am răspuns imediat, în timpul prevăzut, şi am predat documentele. Ca să avem şi noi amănunte legate de acest fapt, în 17 şi 25 octombrie, am transmis către IPJ Prahova şi către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova solicitări legate de acest dosar de urmărire penală in rem, pentru că avem nevoie de informaţiile următoare: dacă acele persoane au calitate de suspect şi dacă s-a dispus începerea urmăririi penale, adică dacă s-a identificat şi fapta şi persoana. În acele condiţii, noi putem aplica Legea 7/2006 privind Statutul funcţionarului public şi acea lege prevede şi sancţiuni. Vorbim de fapte care s-au petrecut în anul 2015", a precizat, pentru Agerpres, Mario Oprea.

 

IPJ Prahova a solicitat copii ale unor adeverinţe de venit ale unor consilieri



Potrivit acestuia, IPJ Prahova a solicitat copii ale unor adeverinţe de venit ale unor consilieri şi consilieri parlamentari, iar din lista de nume transmisă, în prezent, mai lucrează la Senat opt persoane. Oprea a menţionat, totodată, că unele persoane din listă nu au lucrat niciodată la Senat.

„Nu putem spune că au fost emise adeverinţe false. Nu noi constatăm acest lucru. Nu Senatul României, ci Poliţia constată dacă sunt false. Nouă ni s-au cerut copii după aceste adeverinţe şi le-am dat", a explicat el.

Surse judiciare au declarat că în acest dosar sunt cercetaţi opt angajaţi ai Senatului care sunt suspecţi pentru înşelăciune şi fals în declaraţii cu ocazia obţinerii de credite de la mai multe CAR-uri din ţară. Conform surselor citate, persoanele în cauză ar fi completat în mod necorespunzător, cu informaţii nereale, formularele tipizate necesare obţinerii acelor credite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel