Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Nu am luat sticla de whisky! Nu există dovezi”. „Creierul” român al celui mai mediatizat jaf din Spania, condamnat pentru un furt mai mic
WhatsApp
Principalul suspect român al unui spectaculos jaf de vinuri în valoare de peste 1,6 milioane de euro în Spania în 2021 a fost condamnat la Madrid pentru un furt ceva mai mic, dar similar: o sticlă de whisky scoțian în valoare de peste 5000 de euro.
„Nu am luat sticla de whisky! Nu există dovezi”. „Creierul” român al celui mai mediatizat jaf din Spania, condamnat pentru un furt mai mic

Miercuri, instanța l-a condamnat pe Constantin, în vârstă de 48 de ani, la o pedeapsă de un an de închisoare, precum și 3.720 de euro cu titlu de daune pentru Lavinia, presupusa cea mai bună unitate gastronomică din Madrid, de unde a sustras sticla în mai 2019. 

În pronunțarea sentinței, instanța a ținut cont de circumstanța agravantă că împotriva românului este pe rol un alt proces pentru furtul unei sticle de vin exclusivist de la cea mai cunoscută cramă din regiunea franceză Burgundia: Romanée-Conti. Se spune că amatorul de vinuri român ar fi furat sticla cu o valoare de nu mai puțin de 12.000 de euro în 2019 dintr-un magazin duty-free de pe aeroportul din Geneva, Elveția. 

Spania. Român, condamnat la închisoare după un scandal pornit la o masă în familie

 

Românul neagă furtul sticlei de whisky

 

Atât Constantin, cât și avocatul său au negat furtul sticlei de whisky în timpul procesului din Madrid. Potrivit avocatului său, imaginile de pe camerele de supraveghere în baza cărora a fost condamnat românul nu erau probe concludente. „Tot ceea ce vedeți este o mână – care ar putea fi a clientului meu, deoarece era un client fidel al magazinului – care ia sticla de whisky în cauză de pe un raft”, a spus avocatul. Potrivit lui, imaginile video nu arată că o ia și cel care a furat sticla. „Asta nu se reflectă în înregistrările plecării clientului meu. Existența sticlei de whisky, care nu a fost recuperată, nu a fost niciodată dovedită și nu există alte dovezi”.

Instanța a decis că sunt suficiente probe împotriva lui Constantin. Managerul magazinului gastronomic l-a recunoscut când s-a întors în magazin la trei luni de la furt. Înregistrările video din ziua furtului, 7 mai 2019, arată că, în ciuda vremii de primăvară, bărbatul de 40 de ani a intrat în magazin purtând o căciulă și o cămașă cu mâneci lungi. De asemenea, românul ar fi întors camera de securitate pentru a nu fi recunoscut. Următoarele imagini arată „clar” cum o persoană cu aceeași cămașă cu suspectul a luat sticla în cauză, potrivit instanței.

Spania. Poliția este pe urmele a trei români care au jefuit o firmă spaniolă de piese auto. Prejudiciu de mii de euro

 

Sticla de 310.000 euro

 

Constantin a fost arestat de polițiștii de frontieră croați la jumătatea lunii iulie, când a încercat să treacă granița din Muntenegru împreună cu complicele lui, în vârstă de 29 de ani. Cei doi au fost extrădați în Spania la începutul lunii august.

Aceștia sunt acuzați că au furat 45 de sticle exclusiviste de vin de la restaurantul cu două stele Michelin din Cáceres, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Cei doi au fost acuzați de furt violent la o unitate deschisă publicului, coroborat sau nu cu două circumstanțe agravante specifice: valoarea economică ridicată și valoarea culturală și artistică a vinului pe care l-au furat.

Printre cele 45 de sticle furate a fost un Château d'Yquem extrem de rar din 1806, unul dintre cele mai extraordinare vinuri din lume. Sticla a fost pe lista de vinuri pentru 310.000 de euro, dar conform experților este de neprețuit deoarece sticla făcea parte din 215 de ani de istorie a gastronomiei spaniole.

Spania. Începe judecata lui Daniel, românul care i-a luat viața fostei soții în fața copiilor lor. Procuratura cere ani grei de închisoare

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel