Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Novak Djokovic s-ar fi vaccinat. Anunțul a fost făcut de biograful său
WhatsApp
Novak Djokovic s-ar fi vaccinat. Campionul sârb s-ar fi răzgândit după cele întâmplate în Australia, potrivit biografului său, Daniel Muksch. 
Novak Djokovic ar putea concura la Australian Open 2023, deși i s-a interzis accesul în țară timp de TREI ANI din cauza nevaccinării

Novak Djokovic ar fi fost vaccinat, potrivit biografului său Daniel Muksch, care a declarat acest lucru pentru postul austriac Servus TV, fără să aibă vreo confirmare oficială: „din ce am auzit în mediul lui, cred că s-a vaccinat. Poate că a contribuit finala de la Melbourne. Al 21-lea titlu de Grand Slam al lui Nadal l-a împins, nu există nicio îndoială”.

Campionul sârb, supărat după expulzarea sa din Australia, nu ar dori să facă publică deocamdată această veste. Dar politicile din ce în ce mai stricte privind permisele verzi și vaccinarea, care se extind și în Europa, reprezintă un stimulent în plus: Roland Garros se joacă între lunile mai și iunie, iar Wimbledon în iulie. Dacă vrea să-și păstreze vie speranța de a se răzbuna pe rivalul său, Djokovic nu-și poate permite să le rateze, scrie La Stampa.

Dacă, printre altele, data la care a fost depistat pozitiv pentru a doua oară este fiabilă - Der Spiegel a pus la îndoială certificatul -, perioada de acoperire ar expira între Paris și Wimbledon.

Potrivit lui Muksch, lui Novak nu i-a plăcut reacția exagerată a tatălui său, Srdjan, care, în timpul detenției sale la Hotelul Parl din Melbourne, a incitat la revoltă.

Franţa a anunțat că nu-i va permite să participe la Roland Garros

 

Guvernul francez, care la începutul anului susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, "în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini".

Mărăcineanu a profitat de această ocazie pentru a mulţumi mişcării sportive în ansamblul ei pentru acţiunea "de condamnare a ultimilor nevaccinaţi" şi a insistat că toţi trebuie să colaboreze pentru "păstrarea competiţiilor" şi promovarea paşaportului de vaccinare la "nivel internaţional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel