Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Novak Djokovic s-a calificat în finala Australian Open unde îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas
WhatsApp
Novak Djokovic s-a calificat vineri în cea de a 10-a sa finală la Australian Open. Sârbul îl întâlnește în meciul pentru trofeu pe grecul Stefanos Tsitsipas, câștigătorul urmând să devină lider mondial ATP.

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat pentru a zecea oară în cariera sa în finala Openului Australiei, după ce l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-1, 6-2, pe americanul Tommy Paul, vineri, la Melbourne Park.

Djokovic, care a cucerit de nouă ori trofeul la competiţia de la antipozi, îl va înfrunta în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, care a dispus anterior în patru seturi, 7-6 (7/2), 6-4, 6-7 (6/8), 6-3, de rusul Karen Hacianov, în prima semifinală.

Campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, speră să câştige duminică al 22-lea său titlu de Mare Şlem, pentru a egala astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

Dacă va câştiga a zecea sa coroană la Melbourne, Novak Djokovic va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

"Nole" nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic are 10-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele nouă dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel