Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul secretar de stat numit de Dăncilă, opinii halucinante: „Femeia magistrat, o vulnerabilitate”
WhatsApp
Fostul judecător Ion Popa, numit aseară de Viorica Dancilă în funcția de secretar de stat, are opinii halucinante.

În 2013, când era magistrat la Curtea de Apel București, Popa a realizat o radiografie a sistemului judiciar în România, cu accent pe câteva zone de risc și vulnerabilitate ale procesului de înfăptuire a Justiției.

„Risc și vulnerabilitate în sistemul de justiție”, este numele studiului realizat de Popa, anunță Ziare.com

În studiul sau, Popa inventariază factorii de vulnerabilitate ai sistemului judiciar, care în opinia să sunt: auditorii de justiție, femeia judecător/procuror, bărbatul judecător/procuror, magistrații în învățământul superior juridic, detașarea magistraților în funcții din afară sistemului judiciar, salariul magistratului, pensia de serviciu a magistraților, magistratul pensionar; practică judiciară neunitară, factorul politic, mecanismul de cooperare și verificare și Comisia Europeană și lipsa unui reper de încredere.

 

Despre femeia magistrat

 

În cazul femeii-magistrat, Popa își argumentează studiul cu cazul judecătoarelor de la Tribunalul București, condamnate pentru corupție.

Actualul secretar de stat scria că femeia judecător/procuror structural nu se deosebește de tipologia standard a unei femei, dar accede și mai apoi trăiește cotidian într-un cadru pretențios, material și intelectual, constituit din magistrații colegi, la care se adaugă inevitabil și contactele profesionale sau amicale cu avocați ori cadre didactice din învățământul superior juridic.

„Dorința de a face față onorabil unui astfel de anturaj, de a fi primită și apreciată, că să nu mai amintim de ipoteza în care subiectul ține să epateze, presupune eforturi, dintre acestea reținându-le doar pe cele materiale și financiare, singurele relevante pentru tema de față. Îmbrăcăminte de firma, bijuterii, accesorii, cosmetice, toate costă.

Sigur că parte dintre bunurile enumerate pot fi acoperite financiar din salariu, dar acel salariu, care nu este chiar atât de mare pe cât spune folclorul despre el, mai trebuie folosit și pentru alte cheltuieli ce nu pot fi omise: hrană, telefon, facturi, transport etc.”, scrie fostul magistrat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel