Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, detectată în Ungaria
WhatsApp
Ungaria a detectat o nouă variantă, mai uşor transmisibilă de coronavirus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică, miercuri, la o săptămână după ce statul a ridicat interdicţia asupra zborurilor de pasageri din Regatul Unit, relatează Reuters.  
Foto ILUSTRATIV

Guvernul premierului Viktor Orban a extins săptămâna trecută carantina parţială, în vigoare de la începutul lunii noiembrie până la începutul lunii viitoare, pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului în Ungaria, în timp ce campania de vaccinare a avut un start lent. Începând de la 11 noiembrie, după ce ţara a fost lovită de un al doilea val al pandemiei, toate şcolile secundare au fost închise, la fel şi hotelurile şi restaurantele - cu excepţia meselor luate la pachet. Totodată, a fost restricţionată circulaţia după ora 19:00 şi toate adunările au fost interzise.

"Colegii mei au identificat varianta virusului din Marea Britanie, găsită deja în ţările vecine, în probele prelevate de la trei pacienţi", a declarat şefa DSP Cecilia Muller. "Era evident că nici Ungaria nu va reuşi să evite această variantă", a adăugat ea.

În pofida unui declin recent al numărului de cazuri active şi spitalizări, Muller a precizat că nu se poate recomanda relaxarea restricţiilor existente. Până miercuri, Ungaria, cu o populaţie totală de aproximativ 10 milioane, a raportat 345.710 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cu 10.948 de decese. Aproape 5.000 de persoane sunt în prezent spitalizate, ceea ce pune presiune pe sistemul sanitar naţional. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel