Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nouă morți și 36 de răniți, după ce un tren a deraiat în estul Indiei
WhatsApp
Nouă persoane au murit şi 36 au fost rănite după ce un tren de pasageri a deraiat în estul Indiei, au anunţat vineri oficiali din transportul feroviar, citaţi de DPA. 

Douăsprezece vagoane ale trenului au ieşit de pe şine joi noapte în apropierea oraşului Mynaguri din statul Bengalul de Vest, a declarat purtătorul de cuvânt al căilor ferate regionale Dilip Kumar Deka.

"Trei vagoane s-au răsturnat complet. În timp ce corpurile a şase persoane au fost găsite în operaţiunile de salvare, încă trei răniţi au murit la spital în timpul nopţii", a spus Deka prin telefon.

Zece dintre răniţi erau în stare critică la spital, a adăugat el.

Trenul se deplasa de la Bikaner, în statul nordic Rajasthan, la Guwahati, în statul Assam (nord-est).

Ministrul căilor ferate Ashwini Vaishnaw, care a vizitat locul accidentului, a declarat agenţiei de presă ANI că ancheta preliminară indică o "problemă în echipamentul locomotivei".

Guvernul ar urma să ofere compensaţii băneşti familiilor victimele şi răniţilor, a spus el.

Acesta este primul accident major de tren produs în India în aproape trei ani - ultima dată când au fost raportate decese de pasageri într-un accident de tren a fost în martie 2019, potrivit presei locale.

Accidentele erau frecvente înainte pe reţeaua feroviară a Indiei, printre cele mai mari din lume. O reducere semnificativă a accidentelor s-a înregistrat după mai multe iniţiative de siguranţă luate de căile ferate indiene, au declarat oficiali, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel