Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Norvegia. Un escroc român vinde rezultate false ale testului COVID-19: „O practică teribilă!”
WhatsApp
Pentru prima dată, Norvegia se confruntă cu eventuale documente falsificate care arată rezultatul negativ al testului coronavirusului, anunță Poliția. Vinovatul ar fi un român care a fost arestat în Oslo. 
Foto ILUSTRATIV

Poliția îl suspectează pe român că ar fi falsificat documente care să arate un răspuns negativ la testul COVID-19, informează delfi.lt. 

Marți, poliția din Oslo a arestat un cetățean străin pentru încălcarea restricțiilor de carantină. Deținutul a raportat apoi poliției un test negativ al coronavirusului, despre care se suspectează că este fals.

„Aceasta este o practică teribilă în Europa. Suntem foarte concentrați și încercăm să aflăm dacă această practică a ajuns și în Norvegia”, spune purtătorul de cuvânt al poliției, Andreas Meeg-Bentzen.

 

Românul riscă arestarea preventivă

 

În prezent, este în curs de examinare o cerere de arestare preventivă. Acuzațiile de mărturie falsă împotriva românului sunt, de asemenea, cercetate dacă bărbatul poate fi acuzat de falsificarea documentelor.

„Ne îngrijorează faptul că astfel de documente sunt extrem de ușor de obținut online”, spune Meeg-Bentzen.

Potrivit poliției, rezultatele falsului test de coronavirus pot fi cumpărate cu doar 185 de coroane. 

Poliția se tem că persoanele infectate în acest fel pot intra în țară și pot răspândi infecția.

 

Toți cei care vin în Norvegia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ

 

Ministrul Sănătății subliniază că toți cei care vin din străinătate trebuie să petreacă zece zile în carantină. Pentru intrare este necesar un rezultat negativ al testului coronavirus.

Începând cu 9 noiembrie, toți cei care vin în Norvegia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ. Această cerință se aplică tuturor cetățenilor străini, cu câteva excepții. Această cerință poate fi evitată de călătorii din țările vecine și de persoanele care îndeplinesc funcții publice importante. Un test negativ al coronavirusului trebuie prezentat la sosire, care a fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în Norvegia. La sosirea în locul corespunzător sunt necesare zece zile de carantină. Dacă străinii nu pot prezenta un rezultat negativ al testului coronavirus, este posibil să nu fie admiși în Norvegia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel