Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi amenințări la adresa româncei din Italia a cărei mașină a fost incendiată de fostul polițist: „Știu cum ești îmbrăcată..."
WhatsApp
În noaptea de sâmbătă 25 martie, au apărut noi amenințări la adresa barmaniței a cărei mașină a fost incendiată de fostul polițist: "Știu cum ești îmbrăcată, te omor înainte să ajungă poliția". Femeia a declarat că l-a raportat, dar „nu se schimbă nimic, vrea să mă omoare”.
Noi amenințări la adresa barmaniței a cărei mașină a fost incendiată de fostul polițist: „Știu cum ești îmbrăcată, te omor înainte să ajungă poliția”

„Știu cum ești îmbrăcată, te văd și, înainte să intervină poliția, te voi ucide”. Acesta este mesajul care a sosit sâmbăta trecută, 25 martie, pe telefonul Anei (numele nu este real pentru a-i păstra identitatea secretă), o barmaniță de 32 de ani, de origine română, în timp ce se afla acasă, în apropierea stadionului Tenni, împreună cu fiica sa de 5 ani.

Aceasta este ultima intimidare primită de femeie de la fostul ei iubit, un fost polițist român pe care l-a cunoscut pe Facebook, după mașina incendiată și depozitarea unui pumnal într-un sac plin cu hainele fetiței sale.

 

Un calvar fără sfârșit

 

Un calvar care a durat mai bine de un an și chinul constant de a fi ucisă. Sâmbătă seara, Ana ieșise pe terasă pentru câteva minute, suficient timp pentru ca hărțuitorul ei să o vadă de la distanță și să o contacteze.

Inima a început să îi bată cu putere, femeia s-a simțit prinsă în capcană, și-a luat copilul și a fugit acasă la sora ei. A sunat la poliție, a raportat încă un act de violență, încă o amenințare. Dar el este încă liber și probabil că o urmărește în continuare.

"Sâmbătă seara a venit la mine acasă, mi-a descris cum eram îmbrăcată. Mi-a mai spus că mă va ucide înainte de o eventuală intervenție a poliției. M-am speriat, mi-am luat copilul și am fugit la sora mea", declară Ana, încă îngrozită, cu vocea gâfâind. 

"Povestea asta durează de mai bine de un an și nu știu cum de nu-i dau de urmă. A trebuit să plec, a trebuit să-mi părăsesc casa, să-mi mut copilul și sunt obligată să fiu însoțită peste tot, la grădiniță, la cumpărături. Ce fel de viață este asta? Este posibil ca ei să nu-l poată prinde?".

Vezi și: Italia. Fostul polițist român, care i-a ars mașina barmaniței, continuă cu amenințările: „Mă întorc. M-am tuns ca să nu mă recunoască poliția”

"Știe unde locuiesc"

 

"Știe unde locuiește sora mea și aici mi-e frică și mie. Mă sună cu un număr privat sau folosește mai multe numere, mă hărțuiește. Este încă în libertate și a spus că atâta timp cât va fi mă va persecuta și că va fi prins doar când mă va ucide", spune femeia conform presei străine.

Ana, care locuiește în Italia de zece ani, a început să îl denunțe pe fostul ei soț în urmă cu mai bine de un an, când acesta a pus capăt relației lor scurte. Bărbatul devenise prea posesiv, iar ea i-a spus, după ce i-a descoperit minciunile și o a doua viață dubioasă în România, că vrea să se dedice exclusiv copilului ei.

De atunci, el s-a schimbat, iar amenințările s-au înmulțit: acum vin la fiecare două-trei zile, în ciuda mai multor sesizări la poliție și a implicării unui avocat. Hărțuitorul a continuat nestingherit, până la cea mai recentă escaladare: pe 15 februarie, Citroenul C3 al femeii a fost incendiat, iar 10 zile mai târziu, Ana a găsit o husă de pumnal într-un sac în care se aflau hainele fiicei sale.

Niciun rezultat din partea poliției

 

Fiecare acțiune a fost anunțată de un mesaj delirant pe Whatsapp sau Facebook și a fost urmată de o plângere la poliție. Și totuși, suspectul, care pare a fi singurul vinovat, continuă să umble prin oraș în libertate și fără nicio interdicție de a se apropia de victimă, poate pentru că se credea că a dispărut de mult.

Toate acestea, fără a ține cont de acuzațiile de hărțuire a femeii și de ziua de 8 martie 2022, când acesta a dat buzna în casa ei și a amenințat-o cu un cuțit. Pentru a calma spiritele, Ana se hotărâse să plece și în România pentru câteva luni, dar la întoarcere l-a găsit pe bărbat în garajul ei. De atunci, în fiecare zi, Laura se trezește cu teama că va fi ucisă sau că i se va întâmpla ceva copilului ei.

„Nu este vorba de dragoste”

 

"Ne-am cunoscut pe Facebook și am vorbit mai bine de un an înainte de a ne întâlni, părea o persoană drăguță, dar când, după câteva luni de relație, i-am spus că vreau să mă dedic fetiței mele, s-a speriat. Îmi tot spune că este îndrăgostit, dar asta nu este iubire, ci nebunie”, reiterează femeia, îngrozită.

„De un an de zile primesc amenințări la fiecare două-trei zile. Mi-am schimbat numărul de telefon, dar el îmi scrie și mă contactează peste tot. Renunț la tot, am fost nevoită chiar să stau acasă de la serviciu. Dar nu este ușor și nu este corect. Ar trebui să caut o altă casă, dar aici, în Treviso, nu există niciuna. Poliția nu face nimic, iar eu mă tem pentru viața mea”, explică românca.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel