Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Negresă cu banane, o prăjitură care te scapă de bananele prea coapte
WhatsApp
Negresa cu banane, o soluție delicioasă pentru a nu risipi bananele coapte. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Negresa cu banană este o prăjitură ideală pentru iubitorii combinației dintre ciocolată și banane. Acest tip de negresă îmbină perfect aroma dulce și bogată a bananelor coapte cu gustul intens de ciocolată.

Ingrediente

- 3 banane coapte, zdrobite

- 125 ml unt topit1 cană (200 g) zahăr

- 2 ouă

- 1 linguriță extract de vanilie

- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao

- 1 linguriță praf de copt

- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

- 1/4 linguriță sare

- 240 ml de lapte

Mod de pregătire

- Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de copt cu unt sau folosiți hârtie de copt.

- Într-un bol mare, amestecați bananele zdrobite, untul topit și zahărul până când obțineți o compoziție omogenă.

- Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Apoi, adăugați extractul de vanilie și amestecați din nou.

- Într-un alt bol, combinați făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

- Adăugați treptat amestecul uscat în amestecul umed, alternând cu laptele, începând și terminând cu ingredientele uscate. Amestecați bine după fiecare adăugare.

- Turnați compoziția rezultată în forma pregătită și uniformizați suprafața.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când testul scobitorii iese curat.

- Lăsați negresa să se răcească în formă pentru câteva minute, apoi transferați-o pe un suport pentru răcire.

- Odată răcită, puteți să o tăiați în bucăți și să o serviți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel