Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nava de cazare pentru forțele de poliție la G7 este un coșmar: camere murdare, toalete sparte și miros urât
WhatsApp
Forțele de ordine însărcinate cu securitatea în timpul summitului G7 din Puglia se confruntă cu condiții de cazare inacceptabile pe nava de croazieră Mykonos Magic, ancorată în portul Brindisi. Sindicatele polițiștilor, carabinierilor și finanțiștilor au lansat o serie de plângeri vehemente, descriind un mediu insalubru și degradant, care subminează moralul și eficiența personalului.
Nava de cazare pentru forțele de poliție la G7 este un coșmar: camere murdare, toalete sparte și miros urât / Foto: Captura video

Reprezentanții sindicali au declarat că nava închiriată special pentru acest eveniment se dovedește a fi un coșmar logistic. Camerele sunt murdare și folosite ca depozite pentru materiale diverse, coridoarele sunt blocate cu echipamente, iar lipsa aerului condiționat face ca spațiile de cazare să fie insuportabile în contextul căldurii toride.

Toaletele sunt defecte, apa uzată curge liber și murdăria este omniprezentă, inclusiv în cantină, unde mesele sunt servite reci și la ore necorespunzătoare, cu personal forțat să aștepte ore întregi pentru a primi hrană de calitate îndoielnică.

Videoclipurile distribuite de agenții de securitate arată cabine înguste, fără ferestre și aer condiționat, obligând pe cei cazați să doarmă cu ușile deschise. Dușurile sunt nefuncționale, iar apa care curge din ele este murdară și rece, conform Fanpage. 

 

Condițiile reflectă un dispreț total față de bunăstarea și demnitatea personalului

 

Sindicatul Militar Italian al Gărzii de Finanțe și alte organizații sindicale au condamnat ferm această situație, calificând-o drept o „demonstrație rușinoasă de dezorganizare”. Liderii sindicali au solicitat intervenția imediată a autorităților pentru a asigura condiții demne de cazare pentru forțele de ordine. Ei subliniază că personalul care își riscă viața pentru securitatea țării merită respect și tratament uman.

Unarma, Uniunea Carabinierilor Italieni, și Sindicatul Italian al Polițiștilor au accentuat faptul că videoclipurile difuzate reflectă un dispreț total față de bunăstarea și demnitatea personalului, tratat cu inumanitate și lipsit de cele mai elementare servicii. Sindicatul Unitar Italian al Lucrătorilor Carabinierilor (Siul) a adăugat că organizarea defectuoasă a cazării nu respectă nici măcar cerințele minime de coexistență, punând la îndoială competența Departamentului de Securitate Publică.

Sectorul de apărare și securitate al Uil a făcut un apel urgent către conducătorii Ministerului de Interne, cerând măsuri corective rapide pentru a pune capăt acestei situații rușinoase și a asigura condiții adecvate și respect pentru personalul de aplicare a legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel