Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Napoli majorează salariile angajaților care lucrează cu Municipalitatea. O măsură ”opresivă”
WhatsApp
Scandal în Napoli, după ce Consiliul Municipal al orașului a introdus salariul minim de nouă euro pe oră pentru angajații care lucrează cu Municipalitatea.   
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Consiliul Municipal al orașului Napoli a votat pentru introducerea unui salariu minim de nouă euro pe oră pentru angajații care lucrează cu Municipalitatea. Această măsură, adoptată cu o majoritate solidă, va afecta în special companiile contractante, furnizorii și concesionarii de terenuri publice, inclusiv barurile și restaurantele.

Decizia a fost luată în urma unui amendament propus de consilierul Gennaro Esposito și aprobat de majoritatea membrilor consiliului municipal. Această modificare face ca toți cei care au relații contractuale cu autoritățile municipale să fie obligați să respecte un salariu minim pentru angajații lor, sub sancțiunea decăderii sau rezilierii contractului.

Măsura a fost catalogată drept ”opresivă” și ”demagogică” 

 

Cu toate că susținătorii măsurii au evidențiat importanța protejării drepturilor lucrătorilor și asigurarea unei vieți demne, opoziția de centru-dreapta, reprezentată de consilierii Forza Italia, a criticat decizia, considerând-o demagogică și inutilă. Aceștia susțin că prevederea nu aduce beneficii semnificative lucrătorilor și ar putea chiar să fie contraproductivă, având potențialul de a afecta bugetul Municipalității și de a provoca revocarea contractelor și concesiunilor.

Comercianții, reprezentați de Aicast, au contestat decizia, considerând-o neconstituțională și opresivă. Aceștia susțin că municipalitățile nu ar trebui să se implice în contractele de muncă și că această măsură ar putea crea dificultăți pentru sectorul comercial și ar alimenta concurența neloială.

În urma acestor controverse, se prefigurează o posibilă confruntare între autoritățile locale și diversele entități comerciale afectate.

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel