Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muzeul din Italia în care intri gratuit cu buletinul românesc, iar italienii trebuie să plătească bilet. "Se întâmplă să fim mai importanți la ei acasă"
WhatsApp
Turiștii care prezintă un document de identitate românesc sau emis de autoritățile din Republica Moldova pot intra gratuit la Terme di Diocleziano si la Palazzo Massimo, din Roma, pentru a vizita expozitia "Dacia. Ultima frontieră a romanității". In schimb, italienii care vor să treacă pragul acestei expoziții sunt obligați să cumpere un bilet. 
Expoziția "Dacia. Ultima frontieră a romanităţii" (Foto: Ovidiu Burdușa)

Românii și moldovenii care vizitează expoziţia "Dacia. Ultima frontieră a romanităţii", inaugurată recent la Roma, pot intra gratuit la Muzeul Național Roman - Termele lui Dioclețian, dacă prezintă la intrare un document de identitate românesc sau emis de autoritățile din Republica Moldova.

Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Județean din România, a testat personal această "facilitate", iar apoi s-a declarat extrem de încântat de faptul că suntem "mai importanți decât romanii - italienii - la ei acasă".

Într-o postare pe contul său de Facebook, Burdușa povestește cum a mers să viziteze expoziția cu un prieten italian, care a fost nevoit să plătească bilet, în timp ce el și un amic au intrat doar pe baza documentului de identitate. 

"Si uite că se întâmplă să fim mai importanți decât romanii - italienii - la ei acasă

Cu un document de identitate românesc - carte de identitate sau pașaport - orice conațional si chiar si cetățenii Republicii Moldova pot intra gratuit la Terme di Diocleziano si la Palazzo Massimo pentru a vizita expozitia "Dacia. Ultima frontieră a romanității".

Și am verificat personal.

Am intrat în prima zi împreună cu un amic, în vreme ce un alt prieten de al nostru italian pentru a vizita expoziția a fost nevoit sa plătească. Iar sentimentul nostru a fost foarte plăcut recunosc.

Și așa impresionați de avantajul pe care îl avem am pășit printre zecile de piese de valoare expuse in interiorul minunatului muzeu.

O bucurie să vezi toate valorile din 47 de muzee din tara: din București, Cluj, Constanta.... și din Republica Moldova - adunate la Roma.

Când aș fi avut eu timp să vizitez toate aceste muzee? Prea curând ... sigur nu. Oricum abia aștept să revin în expozitie împreună cu familia... și atunci voi fi și mai atent la toate detaliile... 

Oricum de acum încolo până la 21 aprilie 2024 tuturor turiștilor care vor dormi in hotelul nostru le voi recomanda expozitia "Dacia. Ultima frontieră a romanității".

Românii vor avea avantajul de a intra fără bilet!", scrie Ovidiu Burdușa pe Facebook.

ovidiu-burdusa-expozitie-dacia_71008000

Expoziţia "Dacia. Ultima frontieră a romanităţii" a fost inaugurată, recent, la Roma și va putea fi vizitată până în aprilie 2024.

Printre piesele arheologice cele mai valoroase expuse se numără coiful getic de la Coțofenești, rhyton-ul de la Poroina Mare, brățările dacice din aur, dar și șarpele Glykon

Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relația bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat între România și Italia și 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice a României în Italia. Evenimentul-fanion al anului aniversar al relațiilor diplomatice România-Italia constituie apogeul schimburilor culturale, fiind și cea mai amplă și importantă expoziție arheologică organizată vreodată peste hotare. 

muzeu-roma-romanii-intra-doar-cu-buletinul-2

muzeu-roma-romanii-intra-doar-cu-buletinul-3

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel