Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitori exploatați pe câmpurile din Italia. Se cer pedepse grele pentru o româncă și soțul ei: „Lucrau 12 ore pe zi și nu aveau libere”
WhatsApp
Procesul privind presupusa angajare ilegală în cadrul fermei „Tresoldi” din Albignasego, provincia Padova, regiunea Veneto, din nordul Italiei, a ajuns la final. Procurorul Benedetto Roberti, însărcinat cu cercetările, și-a formulat ieri dimineață cererile de condamnare. Una foarte grea pentru Walter T., în vârstă de 54 de ani din Abano și proprietar al fermei. Procurorul a cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare și o amendă de 30.000 de euro.  
Foto ILUSTRATIV

De asemenea, procurorul a cerut pentru românca Fănica H., în vârstă de 52 de ani, soția lui Walter T., o pedeapsă de 3 ani și 4 luni. Pentru presupusul recrutor de muncitori, Karim M., în vârstă de 49 de ani, din Bengal, procurorul a cerut 5 ani și 6 luni de închisoare, și o amendă de 25.000 de euro.

În schimb, pentru proprietarii marocani ai companiilor fictive, Taoufik B., în vârstă de 44 de ani, și Tarik R., în vârstă de 42 de ani, se cer doi ani, în timp ce pentru Hamid K., în vârstă de 52 de ani, se cer trei ani de închisoare.

A fost făcută și o cerere de achitare pentru contabilul Renato R., în vârstă de 67 de ani, din Tribano, și fiica sa Tania, în vârstă de 38 de ani, tot din Tribano, consultant de muncă, ambii apărați de avocatul Alberto Berardi.

Acuzațiile formulate au fost de intermediere ilicită și exploatare prin muncă, cu alte cuvinte, angajări ilegale, vătămări corporale, sprijinirea și favorizarea imigrației ilegale, neplata contribuțiilor de asigurări sociale și evaziune legată de rapoartele obligatorii din partea angajatorului.

Mesajul unul român din Italia pentru lucrătorii din agricultură: "Reclamați caporalii care vă exploatează!"

 

Mărturia cheie din dosar

 

În ședința din 2 noiembrie 2020 a fost audiată dr. Daniela Pascale de la Inspectoratul de Muncă Padova. Acea declarație a fost o mărturie cheie în acest dosar.

„În acea dimineață de 11 ianuarie 2017, i-am găsit pe muncitori în interiorul unei structuri, în timp ce tăiau și pregăteau ceapa de primăvară pentru ambalare. Toate la minus două grade”, a declarat în fața judecătorilor. „Am constatat cum acești muncitori lucrau 12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, cu un salariu mediu zilnic de 40 de euro. Nu aveau zile libere și în caz de boală nu primeau nimic. Ulterior, am emis ipoteza facilitării imigrației clandestine și exploatării forței de muncă”.

„Plătea 10 euro/oră, la negru”. 38 de muncitori sezonieri români primeau salarii mult prea mici, iar patronul se îmbogățea pe urma lor. Ce pedeapsă a primit bărbatul

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel