Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitor român, ucis într-un parc din Dublin: „A fost ghemuit la pământ și bătut cu bestialitate!”
WhatsApp
Un muncitor român a fost găsit mort într-un parc din Dublin, Irlanda.
Muncitor român, ucis într-un parc din Dublin „A fost ghemuit la pământ și bătut cu bestialitate!” - FOTO: Thejournal.ie

Magistrații au audiat, ieri, cadrele medicale care i-au examinat trupul neînsuflețit al românului. Potrivit acestora, muncitorul român a murit din cauza unui traumatism puternic, având multiple fracturi și vânătăi, plămânii și inima fiind afectați grav din cauza bătăii primite. Astfel, s-a deschis un proces pentru omor.

Cadrele medicale au sugerat că au existat mai multe lovituri ale unui pumn, lovituri și răni de tip „ștanțare” pe corpul decedatului, în timp ce unele dintre leziuni au fost provocate atunci când decedatul a fost „ghemuit și culcat".

Asistentul patolog, dr. Margaret Bolster, a depus mărturie ieri în procesul Curții Penale Centrale a lui Feri A. (40 de ani), care este acuzat de asasinarea muncitorului român Ioan A. B. (49 de ani) într-o locație din Co Dublin, la 13 aprilie 2018.

Feri, fără domiciliu fix, a pledat nevinovat de uciderea lui Ioan.

 

Vânătăi pe tot corpul

 

Deschiderea procesului a avut loc ieri, iar dr. Bolster a spus că a existat o deteriorare extinsă a țesutului moale de pe corp. Ea a spus că mâinile decedatului erau „cele ale unui muncitor”.

În dovezile sale, martora a spus că a existat un traumatism la frunte, precum și umflături și vânătăi în jurul ochiului stâng și al lobului stâng al urechii.

„Au existat vânătăi extinse care se extindeau până la vârful nasului și o fractură a osului nazal”, a adăugat ea.

Au existat, de asemenea, vânătăi în jurul ochiului drept care se extindeau spre sprânceana dreaptă și regiunea temporală dreaptă și peste obrazul drept. În plus, au existat vânătăi și umflături la buza superioară, care s-au extins în interiorul gurii, a spus patologul.

Dr. Bolster a subliniat că vânătăile s-au extins peste osul maxilarului inferior și mărul lui Adam și pe osul gulerului. A existat vânătăi foarte extinse în jurul gâtului și traumatisme cu forță contondentă care se extindeau în partea stângă a gâtului, a spus ea, adăugând că osul hioid și cartilajul tiroidian au fost, de asemenea, fracturate.

 

A avut loc „un colaps aproape total” al ambilor plămâni

 

Juriul a auzit, de asemenea, că au existat umflături în partea din spate a scalpului și o lacerare de „grosime parțială ușor zimțată” în partea dreaptă. Au existat vânătăi la nivelul brațului superior drept, deasupra articulației cotului drept și a spatelui cotului drept.

Dr. Bolster a spus că au existat fracturi la nivelul coastelor și vânătăi foarte extinse pe piept, peste spate și în jos spre pelvis.

Referindu-se la inimă, martorul expert a spus că a existat hemoragie sau sângerare în partea din față a pieptului și peretele frontal al sacului pericardic. A existat hemoragie la ambii plămâni și a avut loc „un colaps aproape total” al ambilor plămâni. Ea a spus că au existat mai multe fracturi ale coastelor.

Decesul a avut „leziuni cerebrale enorme” din cauza lipsei de oxigen insuficient în creier ca urmare a opririi inimii.

 

Traumatism cu forță foarte intensă

 

Un raport de toxicologie a arătat că etanolul din sânge era de 166 miligrame, ceea ce echivalează aproximativ cu între patru și cinci halbe de bere.

În concluzie, dr. Bolster a spus că a existat un traumatism cu forță foarte intensă, cu vânătăi foarte extinse la nivelul scalpului și gâtului, precum și fracturi ale osului hioid și ale cartilajului tiroidian.

Au existat, de asemenea, vânătăi foarte extinse asupra toracelui și osului maxilarului inferior, precum și fracturi multiple ale coastelor, vânătăi la plămâni și la suprafața exterioară a inimii. Ea a spus că au existat și lovituri la nivelul feței și gâtului.

Dr. Bolster a declarat că cauza decesului a fost un traumatism forțat la cap, gât și corpul trunchiului cu hemoragie extinsă a țesuturilor moi, fracturi multiple ale coastelor, mandibulei și laringelui, pneumotorații bilaterale și hemoragie pulmonară și contuzii cardiace.

Când a fost întrebat de Greene cu privire la provocarea unui traumatism cu forță contundentă decedatului, martorul a spus că acest lucru sugerează că au existat mai multe lovituri ale unui pumn, lovituri și răni de tip „ștanțare”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel