Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncă fără contract pe șantierele rezidențiale din București. ITM a găsit muncitori angajați "la negru" 
WhatsApp
Inspectorii de muncă din cadrul ITM Bucureşti au identificat 11 persoane care desfăşurau activităţi în domeniul construcţiilor, fără a avea contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă.

"În urma unei acţiuni de control în domeniul construcţiilor, organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub coordonarea şi îndrumarea directă a inspectorului şef dr. Ing. Constantin Bujor, în data de 24.05.2023, inspectorii din cadrul Serviciului de Control Muncă Nedeclarată şi al Serviciului de Control Securitate şi Sănătate în Muncă, au constatat că dintr-un număr de 87 persoane identificate, la 22 de angajatori, 11 persoane au declarat că nu au încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 Codul muncii (...)", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. 

De asemenea, au fost dispuse 4 sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Potrivit sursei citate, obiectivele acţiunii au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate precum şi verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ITM Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul Capitalei, în toate domeniile de activitate şi în colaborare cu alte instituţii ale statului: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne şi altele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel