Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Momentul care nu s-a văzut la televizor. Gestul controversat al lui Niță, după ce un copil român a intrat pe teren
WhatsApp
Un copil român a intrat pe teren în timpul meciului România-Olanda, care a avut loc marți, 2 iulie. 

Actualizare: El e puștiul care a intrat pe teren la România - Olanda. Vezi aici de ce spune că a intrat pe teren.

Momentul nu a fost difuzat în timpul meciului pentru că regulile FIFA descurajează astfel de comportamente. Astfel, în momentul în care un fan pătrunde pe teren se vor difuza prim-planuri cu jucători pentru a fi evitată astfel transmisiunea care să-l arate pe "intrusul" de pe teren.

Așadar, ce s-a întâmplat? Un copil din zona fanilor români, ce purta însemnele naționalei noastre, a țâșnit dintre stewarzi și a intrat pe terenul de joc. Acesta s-a dus direct la portarul Florin Niță, care se afla cel mai aproape de el. Băiatul nu a fost primit chiar cu brațele deschise de portarul naționalei, iar stewarzii au sărit să-l scoată rapid din teren. Florin Niță l-a respins energic pe copil și la un moment dat a fugit de lângă el. 

Din câte se pare, copilul voia doar să-l îmbrățișeze pe Niță și pe imaginile ulterioare s-a putut observa că a fost foarte fericit pentru isprava lui. Nici măcar când l-au prins forțele de ordine pentru a-l evacua de pe teren nu a părut speriat sau supărat. Băiatul a zâmbit pe toată perioada "incursiunii" sale pe teren. 

Iată imaginile: 

@sinner.razvan #romania #euro2024 #fyp #foryou ♬ original sound - SiNNer22

 

Intervenția energică a stewarzilor care l-au târât pe copil în afara terenului a fost taxată de fanii români care i-au huiduit pe aceștia. Nici pentru Niță nu au existat prea multe aprecieri printre cei care au fost atenți la momentul controversat.

Se estimează că în tribune au fost aproximativ 30 000 de fani români. Chiar dacă atmosfera a fost una de-a dreptul incredibilă, pe alocuri au existat și momente mai puțin plăcute: unii dintre fanii români au aprins torțe, au huiduit imnul Olandei, iar la ultimul gol primit de România, din peluză a fost aruncată o pereche de adidași care l-a distras pe portarul României cu câteva secunde înainte ca olandezii să marcheze. 

 

De ce nu se mai difuzează intrările pe teren ale spectatorilor?

 

Regulamentele internaționale fixate de FIFA interzic broadcasterilor să arate incursiuni ale fanilor pe teren, din cauza faptului că acestea erau primite cu urale în întreaga lume. Astfel, incursiunile pe teren deveniseră un fenomen care opreau meciurile. Au fost foarte multe cazuri în care fanii au intrat chiar dezbrăcați pe teren și aveau mesaje înscrise pe piele. Pe lângă faptul că astfel de imagini oricum sunt interzise de instituțiile audio-vizuale din întreaga lume, FIFA oprește de asemenea, orice mesaj politic afișat în timpul unor meciuri. Tentația de a afișa mesaje cu teme politice având în vedere audiența foarte mare este descurajată dacă fanii știu că nu vor fi arătați la televizor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel