Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moldova nu a permis unui jurnalist rus să intre în Transnistria: Blocat pe aeroport, în Chișinău
WhatsApp
Moldova nu a permis intrarea unui jurnalist rus în regiunea Transnistria. Artur Shaikhutdinov a fost blocat pe aeroport, în Chișinău. El a fost redirecționat către Istanbul.

Autoritățile moldovenești nu i-au permis propagandistului agenției de știri pro-Kremlin, RIA Novyny și corespondent Sputnik, Artur Shaikhutdinov, care urma să meargă în Transnistria nerecunoscută, scrie UNN cu referire la NewsMaker.

După cum s-a precizat, motivul refuzului a fost lipsa de acreditare a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Potrivit UNN, Shaikhutdinov a călătorit direct la Nistru pentru o presupusă "analiză a situației din regiune". La controlul pașapoartelor de pe aeroportul din Chișinău, sâmbătă, 30 septembrie, polițiștii de frontieră i-au verificat bagajele și i-au luat pașaportul.

Reporterul a declarat că documentele sale au fost sigilate într-un plic și predate echipajului de zbor, care i le va returna după aterizarea la Istanbul.

Purtătorul de cuvânt al Vămii și Poliției de Frontieră din Moldova, Raissa Novitsky, a confirmat pentru NewsMaker că unor cetățeni străini care au sosit pe aeroportul din Chișinău le-a fost refuzată intrarea în țară.

Moldova nu a permis unui jurnalist rus să intre în Transnistria: Blocat pe aeroport, în Chișinău

 

"Această decizie a fost anulată deoarece nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru obținerea unui permis de trecere a frontierei de stat", a explicat ea.

"Nu mi-au dat înapoi pașaportul, m-au trimis să aștept în zona de tranzit. Polițistul de frontieră a spus că pașaportul va fi dat comandantului aeronavei la plecarea din Chișinău", a declarat Șahtiutdinov.

Corespondentul Sputnik a mai spus că a fost dus la avion într-un autobuz separat de restul pasagerilor. Shaikhutdinov a pornit spre Istanbul, unde documentele îi vor fi returnate la sosire.

O serie de explozii au lovit luni și marți Transnistria, care se învecinează cu Ucraina. Autoritățile locale au declarat cel mai înalt nivel de alertă de amenințare teroristă.

De asemenea, pe 29 aprilie, s-a aflat că un cameraman și un corespondent al ziarului rusesc Izvestia nu au fost lăsați să intre în Moldova.

Astăzi, Direcția pentru informații și informații a Ministerului ucrainean al Apărării a comunicat că pe teritoriul regiunii nerecunoscute a Nistrului a fost lansată o ediție specială a ziarului cu informații despre atacuri teroriste și un apel al locuitorilor din Transnistria către Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel