Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Modificări la venitul de cetățenie din Italia. Politician: "Tinerii să accepte și joburi de ospătar!"
WhatsApp
Legea venitului de cetățenie din Italia se va modifica. Politicienii italieni spun că tinerii buni de muncă ar trebui să accepte și joburi mai puțin căutate, cum ar fi cele de ospătar. 
Italia. Mario Draghi i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni ca prim-ministru

Venitul de cetățenie este o sumă fixă acordată rezidenților italieni care câștigă sume mici de bani lunar și care se calculează împărțind venitul pe gospodărie la numărul de membri. Guvernul Meloni vrea să schimbe acum regulile de acordare a venitului de cetățenie, în principiu fiind vorba despre tăierea venitului dacă se refuză un loc de muncă. 

Chiar și absolvenții, de exemplu, pot fi nevoiți să accepte un loc de muncă ca ospătar. O precizează Claudio Durigon, subsecretarul de stat în ministerul Muncii, la Radio 24

"Oferta corectă pe care o avem în vedere prevede că oricine, chiar și absolvent, dacă i se oferă un loc de muncă chiar și ca ospătar, dacă e ceva aproape de casă, va fi nevoit să o accepte". Subsecretarul a explicat că guvernul își propune să adopte în a doua jumătate a lunii ianuarie un decret care va limita câștigurile din venitul de cetățenie. 

"Cine ia bani publici nu poate avea pretenții" 

 

„Dacă cineva ia bani publici, nu cred că poate avea pretenții," a spus Durigon. 

Conform planurilor guvernului, așadar, începând din ianuarie, se va lucra la o reformă a Venitului de Cetățenie care, cu anumite condiții, va restrânge tipurile de oferte de muncă care pot fi respinse de beneficiarii acestui ajutor social.

„Dacă oferta se încadrează în numărul legal de ore și e aproape de casă, beneficiarul va trebui să accepte orice tip de ofertă de muncă. Aceasta va fi cu siguranță o temă care va intra în decretul nostru” continuă Durigon. 

Cine este Claudio Durigon, inițiatorul decretului care ar limita refuzul locurilor de muncă

 

Claudio Durigon, născut în 1971, este politician și sindicalist. În prezent face parte din Guvern, ca subsecretar de stat la Ministerul Muncii și Politicilor Sociale, rol pe care îl mai ocupase în perioada 13 iunie 2018 - 5 septembrie 2019 în guvernul Conte I. În timpul Guvernul Draghi în 2021, a ocupat postul de subsecretar de stat la Ministerul Economiei și Finanțelor. 

Născut în Latina, este tată a doi copii, a absolvit contabilitate și a lucrat din 1996 până în 2009 ca muncitor la Pfizer. La alegerile generale din martie 2018 a fost ales în Camera Deputaților pe listele Lega iar la ultimele alegeri a fost candidat de centru-dreapta și ales în scrutinul uninominal cu 52,03%.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel