Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Misterul din jurul miliardarului german care a dispărut urmă cu șase ani. Investigație: Nu e mort. E în Rusia cu amanta sa, un spion al lui Putin
WhatsApp
Cotidianul Corriere Della Sera publică o investigație referitoare la dispariția miliardarului german Karl-Ervian Haub, dispărut în urmă cu 6 ani.  Pe 7 aprilie 2018, acesta a plecat de la hotelul său pentru a merge la schi pe Matterhorn și nu s-a mai întors. Deși era unul dintre cei mai bogați oameni din Germania, corpul său nu a fost găsit niciodată. Acum, o anchetă jurnalistică l-ar fi localizat în Rusia, împreună cu amanta sa, un posibil spion FSB.
Miliardarul german Karl-Ervian Haub

În dimineața zilei de 7 aprilie 2018, Karl-Erivan Haub a plecat de la hotelul său din Zermatt pentru a merge să schieze pe Matterhorn. El este unul dintre cei mai bogați oameni din Germania, director general al grupului familiei Tengelmann, care activează în sectorul marilor magazine.

Camerele de luat vederi îl surprind în vârful telecabinei Klein Matterhorn. Ulterior, telefonul mobil al acestuia a fost închis. Din acea excursie solo, Haub nu se va mai întoarce niciodată și nici corpul său nu va fi găsit vreodată. Trei ani mai târziu, este declarat oficial mort.

Misterul din jurul dispariției miliardarului

 

Multe detalii ale dispariției au fost încă de la început ciudate. Haub, în vârstă de 58 de ani și cu o avere personală de 5,2 miliarde de euro, se pregătea pentru o cursă de maraton a armatei elvețiene, Patrouille des Glaciers, la care participase de mai multe ori. Acesta era un maratonist foarte meticulos în pregătirea sa. De ce a ieșit singur și nu și-a avertizat antrenoarea Julia Emmler, contravenind regulilor de bază ale schiului montan, el care era atât de scrupulos? Timp de șase zile l-au căutat peste tot, cu ajutorul salvării montane, al echipelor de coborâre în rapel pe stânci și a cinci elicoptere. În zadar.

Haub "se află în Rusia cu iubita sa. Și familia lui știa"

 

În urmă cu aproape un an, o anchetă a presei germane, realizată de grupul RTL și Stern, a ajuns la o concluzie senzațională: miliardarul nu numai că era în viață, dar trăia în Rusia cu amanta sa. Iar familia, sau mai bine zis frații - care i-au moștenit acțiunile de la moartea oficială a acestuia - ar fi știut despre asta. 

Evident, în această poveste cu dispariții și miliarde, nu puteau lipsi nici serviciile secrete și detectivii particulari (cei mai buni în domeniu: ruși și israelieni). Adevărul din spatele anchetei jurnalistice este demonstrat și de procuratura din Koln, care a redeschis cazul în ultimele zile. Procurorii vor să-l audieze pe fratele miliardarului, Christian Haub, pentru un posibil sperjur, deoarece a declarat că nu mai are nicio veste despre fratele său de trei ani.

"În mod evident, nu există niciun adevăr în aceste acuzații", a declarat pentru Zeit avocatul Mark Binz. 

Reconstituirea se datorează în principal unui jurnalist de investigație de la Rtl, Liv cu Boetticher, care a acordat zilele trecute un interviu. "După trei ani de muncă, indiciile pe care le-am adunat duc la concluzia că Haub și-a înscenat singur dispariția". 

Viața dublă și amanta Veronika Ermilova

 

În primul rând, cel mai probabil, Karl-Erivan Haub avea o viață dublă și o amantă rusoaică pe nume Veronika Ermilova. Aceasta era organizatoare de evenimente și chiar a coordonat o petrecere de ziua de naștere a mamei miliardarului, la vederea și în prezența familiei. 

În cele trei zile dinaintea dispariției, Karl-Erivan și Veronika și-au trimis mesaje sau s-au sunat de 13 ori. Nu numai atât - din ceea ce au scris mai multe media germane - Ermilova pare să fi avut contacte și cu serviciul secret rus FSB.

Pistele care duc la Moscova

 

Și mai sunt și urmele care duc la Moscova. "Eu însămi", spune Liv von Boetticher, "am văzut în 2022 o fotografie care îl înfățișa pe Haub la Moscova în februarie 2021".

Acea imagine a fost obținută de o agenție privată israeliano-americană care a cercetat sistemul de recunoaștere facială biometrică de la Moscova. Și dezvăluirea bombă: "Din câte știu, acea fotografie a fost cunoscută și de Christian Haub atunci când a depus mărturie sub jurământ că nu avea "nicio dovadă fiabilă" că fratele său era în viață la judecătorul din Köln în mai 2021".

Chiar familia Haub ar fi fost cea care a angajat detectivii particulari, iar agenția ar fi fost cea care a asigurat în scris că poate furniza o fotografie a persoanei dispărute contra unei taxe de 100.000 de euro.

Dinastia din spatele grupului Tengelmann


Christian Haub este acum principalul acționar al grupului Tengelmann, cu 75.000 de angajați. El controlează două treimi din acesta, după ce a preluat acțiunile văduvei pentru un miliard. Ultima treime se află în mâinile fratelui său mai mic, Georg. 

Cât despre miliardarul care a apărut, RTL arată cu degetul spre "legături grele" cu subiecți ruși nu tocmai demni de încredere, mergând chiar până la a specula asupra implicării sale într-un celebru scandal de spălare de bani. 

El ar fi dispărut, așadar, pentru că ar fi fost implicat într-o afacere complexă, temându-se de probleme în Occident. Nimic din toate acestea - însă - nu este cunoscut de anchetatorii germani, scrie sursa citată

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel