Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mirel Rădoi, a făcut anunțul: A decis să nu mai continue la echipa națională de fotbal a României. „Pentru mine lucrurile sunt clare“
WhatsApp
Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a anunțat duminică seara, după meciul cu Liechtenstein, că a decis să nu accepte o eventuală propunere de prelungire a contractului ca tehnician principal al selecționatei române.

„Din punctul meu de vedere, este un eșec faptul că nu am reușit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferință de presă ca selecționer. Am luat această decizie, care cred că este normală.”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă de după meci, după ce naționala României a ratat calificarea la play-off-ul de baraj, pentru calificarea la Cupa Mondială Qatar 2022.

Mirel Rădoi renunță la Națională

 

„Pentru mine lucrurile sunt clare și cred că acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment. Nu este vorba despre o demisie, contractul se încheie la sfârșitul acestei luni, iar eu am luat decizia finală de a nu mai continua. Am luat decizia, nu mi-a fost ușor, dar le-am comunicat-o și băieților.”, a mai spus Rădoi, care a explicat apoi pe larg care au fost momentele cheie ale eșecului din acestă campanie de calificări, subliniind totodată și aspectele pozitive ale activității sale pe banca tehnică a reprezentativei tricolore, potrivit Mediafax.

"Din punctul meu de vedere această campanie este un eşec pentru că nu am reuşit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferinţă de presă ca selecţioner. Am luat o decizie normală dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri, aşa cum îşi asumă un selecţioner. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment de a nu mai continua cu un nou contract cu FRF. Deci nu există o demisie, contractul meu se încheie la sfârşitul acestei luni, dar, din punctul meu de vedere am luat decizia finală de a nu mai continua", a precizat Rădoi.

"Decizia de a nu continua era luată chiar dacă rămânea 1-1 în Macedonia de Nord (n.r. meciul Macedonia de Nord - Islanda s-a încheiat cu scorul de 3-1) şi noi terminam pe locul doi. Nu mai pot fi convins de cineva să revin, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor, le-am comunicat-o şi băieţilor. Nu se pune problema că nu a contat faptul că m-au rugat jucătorii să rămân, dar decizia o luasem dinainte", a adăugat selecţionerul.

Rădoi susţine că oficialii Federaţiei Române de Fotbal ar trebui să îi ofere următorului selecţioner un contract pe o perioadă mai lungă.

"Dacă acest contract era de la bun început pe o perioadă mai lungă poate lucrurile ar fi stat altfel. Dar ştiind de această perioadă, m-am setat oarecum singur, asta e perioada şi s-a terminat. Asta a fost durata contractului, eu m-am concentrat pe ea. Eu cred că următorului selecţioner trebuie să îi se ofere un contract pe o perioadă mai lungă. Sper că viitorul la echipa naţională să fie pe termen mediu sau lung, să nu mai fie pe pe termen scurt. Aşa văd eu lucrurile. Dacă vor fi convocaţi în mare aceiaşi jucători, indiferent cine va veni selecţioner, va trebui să abordeze jocurile de această manieră. Pentru că profilul jucătorilor este acesta. Dacă va convoca alţi jucători, atunci poate avea şi o altă idee de joc", a explicat Rădoi.

În această seară, Naționala de fotbal a României a câștigat greu ultima partidă din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, învingând Liechtenstein cu 2-0, cu golurile marcate de Denis Man și Nicușor Bancu.

România câștigă meciul cu Liechtenstein, dar ratează locul 2 și șansa de a juca barajul de calificare

 

Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1 și de pe locul 2 s-a calificat pentru barajul de calificare.

Elevii lui Mirel Rădoi au dominat meciu cu Liechtenstein de la un capăt la altul, însă gazdele s-au apărat „cu dinții”, portarul Buchel fiind cel mai bun jucător al acestora.

Denis Man a deschis scorul în minutul 8 și părea că tricolorii vor face scor. Stanciu a ratat un penalty în minutul 35 și a fost nevoie să se ajungă până în minutul 87 pentru ca Bancu să aducă liniștea.

Una aparentă, pentru că la Skopje, Macedonia de Nord conducea cu 3-1 și obținea locul 2 în grupă, care duce la play-off-ul de baraj.

România a terminat pe locul 3 și a ratat și această campanie de calificare la Campionatul Mondial, relatează Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel