Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Minore vândute chiar de mama lor proxeneţilor. Una dintre fetiţe avea 7 ani când a fost dată pentru a fi abuzată sexual. Are disfuncţii ginecologice
WhatsApp
Polițiștii și procurorii DIICOT din Timișoara au făcut, miercuri, șapte percheziții într-un dosar în care membrii unui grup infracțional sunt cercetați pentru trafic de minori și act sexual cu un minor. Potrivit anchetatorilor, aceștia au abuzat și exploatat sexual două minore, una de 7 ani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Timișoara, începând din februarie 2018, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat cu preocupări pe linia traficului de persoane, prin exploatarea sexuală a tinerelor, prin amenințări și violență, profitând de naivitatea și situația materială precară a acestora.

Conform procurorilor, membrii grupării au racolat două victime minore, surori, în vârstă de 16, respectiv 7 ani la data comiterii faptelor, pe care le-au exploatat si abuzat sexual.

Fata de 16 ani provine dintr-o familie dezorganizată, monoparentală, cu un nivel de trai scăzut. „Mama acesteia, mai are o fiică pe care, în cursul anului 2017, când aceasta avea vârsta de 7 ani, a plasat-o unuia dintre suspecții în cauză, în schimbul unei sume de bani, acesta din urmă abuzând sexual fetița, fapt care a generat disfuncții ginecologice acesteia”, se arată în comunicat.

În februarie 2018, un alt suspect a racolat-o fata de 16 ani, existând indicii că, în acest scop, i-ar fi plătit mamei victimei suma de 300 lei.

Ulterior, prin promisiuni false și abuz de autoritate, suspectul, împreună cu celelalte persoane cercetate, au exloatat-o sexual, prin plasarea sa la diferiți clienți racolați din localitatea Uivar. Minora a fost adăpostită iniţial la locuința celui care a racolat-o, în care se mai afla și un prieten al acestuia, unde a fost și abuzată.

Apoi, cei doi suspecți au decis să își extindă afacerea și au dus victima în Bistrița. Fata a fost cazată într-un hotel, unde a ajuns să întrețină relații sexuale și cu câte 30 clienți pe zi, iar banii erau însușiți în totalitate de membrii grupării.

Fata nu a mai rezistat fizic și psihic și s-a destăinuit unui client, căruia i s-a făcut milă de ea și a ajutat-o să fugă. Victima a fost adăpostită la locuința martorului, de unde a fost preluată de către mama sa.

Potrivit procurorilor, la sediul DIICOT Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel