Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Tanczos Barna, surprins alături de suporterii maghiari la meciul cu România: „Am participat alături de sute de suporteri“
WhatsApp
Tanczos Barna, actual ministru al Mediului și fost președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, a fost surprins alături de suporterii maghiari la meciul cu România, însă n-a dorit să explice prezența sa în mijlocul suporterilor adversarei României.

Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: sportivii s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună "imnul Ținutului Secuiesc". 

România a retrogradat din Divizia I mondială (al doilea eșalon ca valoare), grupa A, după ce a pierdut toate meciurile de la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia (1-9 cu țara gazdă, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania și 2-4 cu Ungaria). 

La ultima partidă și-a făcut apariția în tribună și fostul președinte al Federației Române de Hochei, Tanczos Barna, în prezent ministru al mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR). Imaginea cu Barna a fost postată pentru prima oară de deputatul AUR Dan Tănasă. Ministrul era îmbrăcat într-un tricou albastru, al echipei de hochei HC Csikszereda Miercurea Ciuc, și o pălărie, fiind înconjurat de fani cu însemnele Ungariei. 

Ministrul Tanczos Barna, surprins alături de suporterii maghiari la meciul cu România

 

GSP.ro a luat legătura cu acesta. Aflat în ședință de guvern, Tanczos Barna a acceptat să răspundă pentru Gazeta Sporturilor prin mai multe mesaje scrise. Întrebat dacă a stat în mijlocul fanilor maghiari, Barna s-a mulțumit să declare că „Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A. 

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”. 

Ziarul a insistat și a întrebat dacă zona în care stătea era galeria maghiară sau dacă era înconjurat de fanii sosiți din Harghita, Covasna și Brașov. „Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a spus Barna.

Gestul lui Barna a fost sancționat și de parlamentarul AUR, dan Tănasă: „Gestul lui Tánczos Barna reprezintă o insultă la adresa națiunii române. O insultă inacceptabilă care nu ar fi fost posibilă fără acordul PSD și PNL, formațiuni politice care au fost și sunt slugile UDMR și ale Ungariei“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel